promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: közelről is megnéztük a Niagara-vízesést – galéria
Borítókép:  forrás: Jurák Zsolt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, ezekben a napokban az Amerikai Egyesült Államok hegyes-völgyes vidékeit barangolja be.

„A Niagara-vízesés a Niagara folyó vízesés-együttese, amely Kanada és az USA határán található, és elválasztja Ontario, valamint New York államot.

Először este néztük meg a vízesést a kanadai oldalról. Másnap kora reggel egy kis séta a Kecske-szigeten, utána pedig kis hajóval mentünk teljesen közel a vízeséshez. Ebből a helyzetből jól látható, hogy különbözőek a színek, de a látvány páratlanul gyönyörű – bárhonnan is nézzük ezt a csodálatos természeti képződményt.

A vízesésnek két fő része van: a kanadai oldalon a Patkó-zuhatag, a túloldalon az Amerikai-zuhatag, amelyeket a Kecske-sziget választ el. Az USA területén van még egy kisebb vízesés, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag, de ez a rész nem annyira látványos, mint a két nagyobb szakasz.

A vízesés télen is különleges látvánnyal fogadja a turistákat, ugyanis többnyire be van fagyva. Ekkor természetesen hajóval nem lehet közel menni hozzá, de mi most szárazföldön bemehetünk a vízesés háta mögé.

Bármikor keressük fel nagyon nagy élmény lesz!”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás