promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra jön Európa legszebb borfesztiválja – elmondjuk a részleteket
Borítókép:  Szigetváry Zsolt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ebben az évben is megrendezik a Budapest Borfesztivált, méghozzá szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain. Kóstoljon bele Európa legszebb borfesztiváljába.

[[adv]]

Impozáns helyszín, borok, szórakozás, pihenés. Ebben az évben 28. alkalommal rendezik meg Európa legszebb borfesztiválját, méghozzá

a Budapest Borfesztivált, szeptember 5-8. között a megújuló Budai Várban.

A káprázatos környezetben pazar zenei és gasztronómiai kínálat mellett közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer bora vonul fel.

Fókuszban az Egri borvidék ételeivel, italaival, kultúrájával.

Nézzük is rövidebb, milyen érdekesebb, különlegesebb programok várhatók:

  • Pár Borpár, játékos kóstolóprogram. „Egyet fizet – kettőt kap” rendszerben elérhető borpárok két tagja csak egyetlen jellemzőben különbözik, így megérthetjük, milyen módon jelennek meg a borban például a dűlők sajátosságai, a különböző évjáratok hatása vagy a fahordós érlelés.

  • VinAgora Taste of Hungary - Kóstold körbe Magyarországot!A cél, hogy komoly szakmai folyamat után kiválasztott borok segítenek bemutatni a magyar borok sokszínűségét, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságat.

  • Egri Bor Most. A program lényege, hogy bemutassa, a történelmi borvidék folyamatos fejlődésben van. Azaz Eger jóval több, mint népszerű vörös zászlósbora.

  • Szüreti Felvonulás. Ami nem más mint, szőlő- és borünnep, pörgő szoknyák, csattanó csizmák és hét országra szóló vigadalom. 

  • Lesz Borkvíz isKvízkérdések, vaktérkép, meglepetések. A játék végén a megszerzett tudás tesztelhető, az ajándék garantált!ű

  • A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogáságának következtében lesz Jótékonysági Borárverés is. Az idei cél a tiszaburai varroda gyerekeknek, fiataloknak szóló programjainak támogatása.

  • S, ha ez nem elég találkozhat új borokkal, új pincészetekkel a VinAgora Felfedezettek Házában.

Érdemes tehát kilátogatni. Bővebb információt árakról, a rendezvény egyéb fontos tudnivalóiról pedig ide kattitnva kaphat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás