promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+2 rendkívül bizarr dolog, amit Prágában láthatsz, és ki is próbálhatsz
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Prága a menőségek és meglepetések városa, és bár általában első körben csupán kiváló sörei jutnak eszünkbe, és természetesen Svejk, a derék katona kalandjai, a csehek központja ennél jóval több szórakozást kínál. Így mindenki könnyen megtalálhatja a saját ízléséhez passzoló programot.

[[adv]]

Most elmondunk pár bizarr dolgot, amelyekre talán nem is gondolnátok, de ott lesz a szemetek előtt, ha a csehek fővárosában jártok.

1. A prágai kertek

A belváros gyönyörű palotái között bújnak meg a hűsítő kis oázisok. A zöld szigetek mind-mind kitűnő kertészek és építészek keze munkáját dícsérik. A nyugalmat sugárzó kertek azonban rengeteg titkot is elrejtenek a látogatók elől, a Vrtba palota falai közül például éjjelente furcsa hangok szűrődnek ki. Állítólag a 19. század óta kísértetek tanyáznak a csodálatos épületben, lélekharang, ajtónyikorgás hallatszik, miközben furcsa fényjáték látszódik az ablakokon keresztül. A Fürstenberg-kertek pedig telis-tele vannak titkos átjárókkal, amelyek a prágai várral vannak összeköttetésben. A legendák szerint ezen keresztül látogatták a lovagok titkos szerelmeiket. A kertekhez fűződő titkos történeteket akár meghallgathatjuk egy tematikus sétán is.

2. Faust-ház

Ha Prága, akkor alkímia, ha alkímia, akkor cimborálás az ördöggel. A városban található a hírhedt Faust-ház, ahol számtalan alkímista és csillagász lakott az évek során, és elárulhatjuk, hogy nem csak a csillagok rejtelmeit kutatták. A legendák szerint a házban egy magától nyíló ajtó is volt évzsázadokkal ezelőtt, sőt, egyes titkos tekercsek felolvasása után könnyen megelevenedett maga az ördög is. A ház egyelőre nem látogatható, de kívülről megcsodálva is rabul ejti a képzeletünket.

3. Az éhezők fala

Az Alsóvárosban egy 1 200 méter hosszú hófehér fal húzódik. Az elbeszélések szerint a legendás király, IV. Károly azért fogott hozzá a nagyszabású építkezésekhez, hogy a szegények és éhezők munkához, valamint megélhetéshez jussanak, így csillapítva a városban tomboló éhínséget.

4. Egy tolvaj karja

Egy régi történet szerint egy tolvaj Szűz Mária szobráról próbálta lelopni a díszeket, azonban a szobor hirtelen életre kelt, megragadta az illető karját, és el sem eresztette. A tolvaj csak a karja nélkül tudott szabadulni. A Szent Jeromos templomban ma is láthatjuk a híres testrészt. 

5. Csoszogó óriásbébi

A belváros peremén helyezkedik el a Kampa-sziget. Kúriák, parkok, kertek találhatók Prága zöld szigetén, azonban a látogatóknak furcsa látványban is részük lehet, miközben bolyonganak a szigeten. David Cerny Csoszogó Baby-ket ábrázoló szobrai már messziről látszanak, érdemes ezeket is megnézni, mint a kortárs cseh művész egyéb köztéri alkotásait is.

+1. Horror vidámpark

A prágai Thrill Park-ban nem mindennapi borzongásban lehet részünk, ha turistaként is a csontig hatoló élményeket hajkurásszuk a kirándulás alatt. A Žitná utca 44. szám alatt életre kel a félelem.

+2. Sörfürdőt, hölgyem, uram?

Ha Prágában jártok, mindenképp próbáljátok ki a sörfürdőzést. Miközben csapokat is felszerelnek a kádak mellé, alattunk és mellettünk folyamatosan 37 Celsius fokon tartják a sörfürdőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás