promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amikor a fejed felett pár méterre landol egy utasszállító – videó
Borítókép:  AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A görög Skiathos sziget reptere valódi látványosság, ugyanis a világon itt az egyik legdurvább leszállni repülőgéppel. A turisták egy része azért gyűlik össze a reptér végében, hogy pár méterre a fejük felett húzzanak el a gépek.

Az extrém körülmények közepette landoló repülőgépek Mekkája a luklai reptér. Ez a világ legmagasabban fekvő kifutópályája, innen viszik az Everest alaptáborába a hegymászókat.

Azért akadnak más repterek is, melyek méretükből fakadóan egészen egyedi körülményeket tartogatnak az érdeklődő szemeknek. Ilyen a görög Skiathos sziget repülőtere is.

A sziget majdnem akkora, mint Magyarország fele, s összesen nem lakják hétezren sem. Strandból viszont ennek duplája van, a turisták nem vetik meg a környéket. Ők hajóval és repülővel tudnak közelíteni.

Ha repülővel szeretnénk felkeresni Skiathost, ne feledkezzünk el alulról is megnézni egy leszállást. Ígérjük, sosem feledhető emlék lesz.

Valódi látványosságról beszélünk, a parttól, és a fotózkodók fejétől pár méterre suhannak el a böhöm utasszállítók. Szűkre metszették a skiathosi repteret.

Az airportal.hu cikke a szigetet az európai St. Maartennek nevezi. A karibi szigetvilág egyik holland telepén hasonlóak a reptéri körülmények. Ezen a felvételen egy Boing 747-es ereszkedik a leszállópályára.

Ez pedig itt a világ tíz legveszélyesebb reptere.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás