Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: az ősi kínai városban orrfacsaró bűz fogadja a turistát – galéria

Zsolt utazása: az ősi kínai városban orrfacsaró bűz fogadja a turistát – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: az ősi kínai városban orrfacsaró bűz fogadja a turistát – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.07.10. 19:00

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, felkereste Kína legnépesebb városát, és olyat tapasztalt, amit nagyon ritkán.

„Csungking egy ősi kínai város, amely napjainkban már egy modern kikötővel, valamint rohamosan fejlődő gazdasággal rendelkezik. Ez a kettősség és a környező tájak, valamint a város kulturális élete vonza a látogatógat – már ha vannak... A város 32 milliós lakosságával Kína legnagyobb városának számít, ahol állandóan iszonyatos a tömeg. De tényleg! Bármerre nézünk embertömeggel fogunk találkozni: akár az utcákon, akár a bevásárlóközpontokban vagyunk.

Az óvárosban sétálva érdekesnek és különlegesnek tűnő ételekkel találkozhatunk. Azonban egyes kifőzdék előtt elhaladva orrfacsaró bűz érezhető. Feltűnő, sőt nyomasztó, hogy mindenki el akar adni valamit, miközben turistát nem látok sehol – kivéve, ha szelfit készítek. Az idegenvezetőmnek egyszerű a dolga, nem tud elveszíteni, mert annyira kilógom a tömegből.

A város egyik ékessége a korábbi nyomornegyed helyén épült tizenegy emeletes bevásárlóközpont. A másik kötelezően felkeresendő hely a régi buddhista templom, ahol több mint ötszáz szobor kapott helyet – végre egy olyan látványosság, egy olyan különlegesség, amire mindig is vadászom”

– írja Jurák Zsolt.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek