promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: az ősi kínai városban orrfacsaró bűz fogadja a turistát – galéria
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, felkereste Kína legnépesebb városát, és olyat tapasztalt, amit nagyon ritkán.

„Csungking egy ősi kínai város, amely napjainkban már egy modern kikötővel, valamint rohamosan fejlődő gazdasággal rendelkezik. Ez a kettősség és a környező tájak, valamint a város kulturális élete vonza a látogatógat – már ha vannak... A város 32 milliós lakosságával Kína legnagyobb városának számít, ahol állandóan iszonyatos a tömeg. De tényleg! Bármerre nézünk embertömeggel fogunk találkozni: akár az utcákon, akár a bevásárlóközpontokban vagyunk.

Az óvárosban sétálva érdekesnek és különlegesnek tűnő ételekkel találkozhatunk. Azonban egyes kifőzdék előtt elhaladva orrfacsaró bűz érezhető. Feltűnő, sőt nyomasztó, hogy mindenki el akar adni valamit, miközben turistát nem látok sehol – kivéve, ha szelfit készítek. Az idegenvezetőmnek egyszerű a dolga, nem tud elveszíteni, mert annyira kilógom a tömegből.

A város egyik ékessége a korábbi nyomornegyed helyén épült tizenegy emeletes bevásárlóközpont. A másik kötelezően felkeresendő hely a régi buddhista templom, ahol több mint ötszáz szobor kapott helyet – végre egy olyan látványosság, egy olyan különlegesség, amire mindig is vadászom”

– írja Jurák Zsolt.

[[galeri]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás