promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: „Ennél jobb kínai ételt csak Kínában ettem!”
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, szembeszállt a saját maga által alkotott „szabállyal”, és bemerészkedett egy kínai étterembe Kínán kívül.

„Balin nagyon népszerű étterem a Table8, amiről a TripAdvisor-on azt a kritikát írtam, hogy Kína után a legjobb kínai étterem, ahol valaha életembe voltam.

Mindenképpen a svédasztalos verziót kell választani (elsőre nem azt tettem sajnos, így sokkal többe került az ebéd). Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, mint egy »tömeggyártásban« készült, gagyi kínai éttermet, hanem egy olyan helyet, ahol minden frissen, előttünk készül.

A levestől kezdve a különféle tésztákon át a legjobb minőségű friss tengeri finomságokig minden sült vaslapon készül, amit kínai edényben tálalnak – mindent frissen készítve kapunk. Azt ki kell hangsúlyoznom, hogy szenzációsan finom volt minden – kivétel nélkül az összes étel ízlett, amit rendeltem.

Egyetlen problémám adódott az első látogatásnál: közöltem a pincérrel, hogy nagyon szívesen meghallgatom mi az ajánlata, de arra legyen tekintettel, hogy nem eszem húst. Erre pedig nagy örömmel az ajánlata a következőből állt: csirkés dimsum-ot... Először azt hittem, hogy viccel! Azonban nem viccelt, így természetesen nem azt kértem, hanem rendeltem valami mást. Majd elővettem az étlapot és az egészséges vegetáriánus ételek között megtaláltam a csirkét is (!). Őszintén szólva: vegetáriánus csirkét még nem ettem, és úgy döntöttem, hogy nem most fogom kipróbálni.

Azt ki kell, hogy hangsúlyozzam, hogy a jó kínai ételeket nagyon-nagyon szeretem. Azonban ahhoz a »szabályomhoz« ragaszkodni szoktam, hogy Kínán kívül nem eszem kínait, mert sehol nem kaptam meg eddig azt az ízt, amit szerettem volna.

A Magyarországon található kínai éttermeknek semmi köze nincs a valódi kínai gasztronómiához és kultúrához. Itt is csak azért mertem elcsábulni, mert nagyon jó híre van az étteremnek, és szerencsémre erre a vendéglő maximálisan rá is szolgált”

– írta Jurák Zsolt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás