promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az megvan, hogy itthon már lehet kapni hokis sört?
Borítókép:  Facebook/KEG
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sör és a fogyasztása elválaszthatatlan a focitól, a reklámipar egy jelentős része erre épül. Azonban nem csak a világ legnépszerűbb sportágához kötődhet ez a csodás nedű. Magyarországon mostantól lehet kapni hokis sört is, a neve Too many players on the ice.

Itt az első magyar kézműves, hokis(!) sör. A nedűt a budapest KEG sörművházban mutatták be pénteken, ahol mérhetetlen mennyiségű hazai kézműves sör kapható csapon és üvegben. A hírről a Jégkorongblog számolt be.

Hogy miért nevezzük hokis sörnek ezt az italt? Nos azért, mert a jégkorong világa inspirálta. A nevét is innen, egy sportágbeli szabálytalanságról kapta: Too many players on the ice. Ezt a faultot akkor fújja be a játékvezető, amikor a megengedettnél több játékos tartózkodik a jégen, rosszul cserél a csapat. A sört stílszerűen Gebei Péter jégkorong játékvezető mutatta be a KEG-ben, aki nemcsak idehaza ismert név. A világ egyik legerősebb hoki bajnokságában, az orosz gyökerű KHL-ben fújta a sípot. (Fotó: Facebook/KEG)

A Too many players on the ice egy triplán hidegkomlózott New England IPA, melynek főzésekor hatféle aromakomlót használtak fel. A szokásos összetevőkön kívül buzapehely és zabpehely is van benne, alkohol foka 6,8 százalék.

A blog azt írja, a szentesi Zentus főzdében készült, s nemsokára más budapesti vendéglátó egységekben is kapható majd, például a Széna téri Jégkertben.

Első estéjén elég jól fogyott a Too many players on the ice, három hordóval is ittak belőle a vendégek. A hírek szerint nem ez az (első és) utolsó hazai kézműves sör, mely a hokiról kapta a nevét, lesz folytatás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás