A rántott hús reneszánsza: íme a főváros legjobb tizenegye
Olvass tovább...
Bőven van alternatívája már az állati eredetű húsoknak, laboratóriumban is előállítanak húsfélét, és 2040-táján már ezek lehetnek túlsúlyban világszerte. Vannak térségek, ahol nagy lesz rájuk a kereslet.
Két évtized alatt hatalmas változás következhet be a húsfogyasztásban, az állati eredetű termékekeket ugyanis egyre inkább felválthatják a laboratóriumiak és a növényi eredetűek.
Így a húsok többsége nem természetes, hanem mesterséges lesz a szakemberek egy része szerint.
Egészen pontosan 55 százalékot becsülnek a húsipari mérnökök, szakértők, amelynek több mint a felét laboratóriumban állítják majd el, a többit pedig növényekből a National Geographic cikke alapján.
Olvass tovább...
Laboratóriumban már most is állítanak elő húst,
de ha akarnánk se tudnánk vásárolni, egyelőre nem forgalmaznak ilyesmit. Alternatív hús a rovarokból, mint fehérjeforrásokból is kikerülhet. Idővel pedig mind olcsóbban juthatnak majd hozzá az emberek az ilyen termékekhez, az előállítás fejlődésének köszönhetően. A világ legnépesebb országai,
Kína és India mellett a nyugati országokban lehetnek népszerűek.
Olvass tovább...