promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vietnámi háborúból indult, Beverly Hills világhírű séfje lett
Borítókép:  A vietnámi háborús menekült Helene An és lányai (CSQ Magazine)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előbb San Franciscóban, majd Los Angelesben alapított éttermet Helene An, aki háborús menekültként kezdte Amerikában. Magasrangrú kitüntetése után beszélt a nehézségeiről és a siker receptjéről a vietnami séf.

A Smithsonian kitüntette Helene Ant, a fúzós konyha anyját, aki 1975-ben a vietnámi háború elől menekülve érkezett San Franciscóba. An Crustacean nevű étterme a 90-es években nyílt meg, majd egyre nagyobb birodalom lett belőle, az alapító pedig a Beverly Hills-i éttermében, utódja, Tony Nguyen séf mellett dolgozik. 

„Az életem során számtalan jó és rossz ért, de talán menekültként Amerikába jönni, ez volt a legnehezebb

– idézi Helene Ant a FoodAndWine nyomán a Magyar Konyha Online. – Semmit nem tudtam a kultúráról, sőt, a nyelvet sem beszéltem. Teljesen nincstelen voltam.

De keményen dolgoztam, hogy a lányaimnak a lehető legjobb életet teremtsem.” 

A kitüntett a siker titkáról így beszélt: 

„Azért találtam ki egykor a Secret Kitchent, hogy megőrizzem azt a keveset, amim van: a receptjeimet,

hogy egy napon, ha a lányaim felnőnek, tudjanak kezdeni vele valamit. Csak amikor a Beverly Hills-i éttermet nyitottam, ébredtem rá, hogy az ételeim nem csak a gyerekeimnek gyártott emlékek, de egyben a hazámból, és más ázsiai országokból menekült emberek hangja is. (...) Az ország bevándorlói, illetve a családomat és engem támogató csodálatos vendégköröm nevében, hatalmas hálával veszem át ezt a díjat.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás