Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rövidségi rekordot állítanak fel a legnagyobb utasszállító repülővel

Rövidségi rekordot állítanak fel a legnagyobb utasszállító repülővel

Gasztro & Tourism

Rövidségi rekordot állítanak fel a legnagyobb utasszállító repülővel

Gasztro & Tourism

Promotions 21:01

Naponta kétszer, oda-vissza a szomszédba, 500 emberrel: néhány héten belül új rövidségi rekordot állítanak fel a dubaji légitársaság jóvoltából a rekordnagyságú Airbusszal. 

Az Airbus A380 (röviden A380) a világ legnagyobb utasszállító repülőjévé nőtte ki magát, 2005 óta gyártják sorozatban. Nem egészen olyan utazásokra tervezték, amilyen a hamarosan beinduló menetrend szerinti járat lesz,

de ha van rá kereslet, miért ne... 

Dubaj és Omán fővárosa, Maszkat között július 1-től közlekedik az Airbus A380-as, így ez lesz a világ legrövidebb menetrend szerinti járata a világcsúcstartó utasszállítóval.

Az Emirates, a dubaji légitársaság négyhajtóműves, kétszintes szuperjumbói az AirPortal cikke szerint naponta kétszer repülnek a mindössze 340 kilométerre fekvő Maszkatba és vissza.

A nyári időszak mellett télen is menetrend szerint közlekednek. 

A háromosztályos elrendezésű Airbus A380-800-ast használják erre a célra. 429 utast tudnak szállítani az alsó fedélzeten, turistaosztályon, 76-ot business osztályon. 14 utas az első osztályú privát lakosztályokban tölheti el az időt, amire nyilvánvalóan szükség lesz, ismerve az országot. 

Borítókép: Az A380, a repülés csúcstartója újabb rekordra készül (AFP/Valeri Hache)