promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen készülnek a Balatonra nyaralni
Borítókép:  Attila KISBENEDEK / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ötből négy magyar biztosan készül nyáron a Balatonra, szóval érdemes időben tervezni, hogy mikor megyünk.

A Szallas.hu szerint a legforgalmasabb időszak július 15-28. között lesz, a legtelítettebb nap pedig július 21-re esik. Az előfoglalások alapján számos szálláshely már most 70-80 százalékos telítettségű a nyáron, Siófok és Balatonfüred szálláshelyei között pedig már most is nehéz elérhetőt találni. Július 3-7. között például ne is álmodjunk arról, hogy találunk valamit a környéken a Balaton Sound miatt.

Lehet száraz, de érdekes adatok következnek. A legkedveltebb strandok Balatonalmádi és Zamárdi, a legnépszerűbb úti célok toplistáját pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz vezeti. A foglalások átlagosan 3, 7 főre és 4 éjszakára szólnak.

Minden negyedik foglalást SZÉP-kártyával fizetnek, ilyen esetben átlagosan 134 ezer forintot hagynak ott a szálláshelyért. A portál adatai szerint a büfékben a legtöbben fejenként maximum napi 2500 forintot költenek, és összesen 5-10 ezer forint költőpénzzel kalkulálnak egy napra.

A turisztikai látványosságok közül a Festetics-kastély, a szigligeti vár iránt a legnagyobb az érdeklődés.

A válaszadók kétharmada a Balatonban szívesebben fürdőzik, mint medencében, ezért a szálláshely kiválasztásakor a part és a szállás távolsága az elsődleges szempont. Minden második válaszadó egyaránt menne az északi vagy a déli partra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás