Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hollandia eddig bírta elviselni a tulipántaposó turistaáradatot

Hollandia eddig bírta elviselni a tulipántaposó turistaáradatot

Gasztro & Tourism

Hollandia eddig bírta elviselni a tulipántaposó turistaáradatot

Gasztro & Tourism

Promotions 14:44

Egy 2500 lakosú falut évi 350 ezer kínai turista lep el Hollandiában a szélmalmokért, a helyiek már úgy érzik magukat, mintha egy múzeum kiállítási tárgyai lennének. Máshol a tulipánokat tapossák a vendégek, Amszterdam pedig megfulladt. Hollandiának elege lett.   

Amszterdamot alig több mint egymillió ember lakja, évente viszont tizenhét millió turista keresi fel, az átszállások miatt is zsúfolt helyi repülőtér nem tud több gépet és utast fogadni, mindez egy kicsit sok lett a városnak.

És ez csak egy példa arra, hogyan sokall be Hollandia a turistainváziótól. 

A Rijksmuseum és a Van Gogh Múzeum nagyszabású amerikai turisztikai kongresszusokat mondott vissza, és a szelfikhez használt Iamsterdam felirat sincs már ott a a Rijksmuseum előtt. A helyi önkormányzat próbálja

korlátozni az ajándékboltok, a sajtboltok és a szállodák számát. 

A Guardian nyomán írt turizmus.com-cikk alapján megjelenhetnek a turizmust koráltozó adók, mert a fotók kedvéért letaposott tulipánföldekből elegük lett a hollandoknak (kerítéseket kellett emelni a virágok védelmében), akárcsak a falvak lakóinak abból, hogy alig találnak haza a tömegben, a csendnek pedig vége. Különösen igaz ez, a szélmalmokról híres Giethoornban, amelyet

2500-an laknak, de az évi 350 ezer kínai turista között kezdik magukat idegenül érezni. 

Hollandia egészét nézve a németek és a belgák jönnek a legtöbben: 10-ből négy vendég a szomszédból érkezik, a turizmusnak pefid 760 ezren köszönhetik a munkahelyüket az országban. De köszönik, ebből többet nem kérnek. Egyes holland régióknak azt ajánlja a helyi turisztikai szövetség, hogy tántorítsák el a turistákat a meglátogatásuktól.

Borítókép: Hollandia és a turizmus eddig egymást segítették, de ennek vége (AFP/Remko de Waal).