Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Airbus eddig nem ismert luxusszolgáltatást eszelt ki járatain

Az Airbus eddig nem ismert luxusszolgáltatást eszelt ki járatain

Gasztro & Tourism

Az Airbus eddig nem ismert luxusszolgáltatást eszelt ki járatain

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.05.08. 17:47

A hosszú repülőjáratokon utazók számára egy teljesen új kényelmi szolgáltatáson töri a fejét az Airbus. Másképp rendeznék be a poggyászteret, mely igény szerint átalakíthatóvá válna társalgónak, játszótérnek, hálófülkének.

Idén az Airbus nyerte a Crystal Cabin Awards díját, mellyel azokat a légitársaságokat tüntetik ki, akik a legötletesebb újításokat eszelik ki járataikon. Tavaly a Qatar Airways azzal nyert, hogy a négy egymás melletti ülést az asztal köré forgathatóvá tették, illetve hogy kétszemélyes ágyakká lehetett őket alakítani.

Az Airbus most azt találta ki, hogy pihenőhellyé alakítja a poggyászteret, írja cikkében a vilagutazo.net. A projekt neve „Lower Deck Pax Experience”. A gépek utastere alatt található poggyásztérben sok a mozgatható rész, melyeket – kivéve a terek – beépíthetőek. Ezt használta ki az Airbus a tervezésnél. Az elgondolás szerint a most rakodótérként használt térben játszóteret, társalgót, ágyakat, hálófülkét lehetne elhelyezni – persze a szigorú biztonsági előírások betartásával. (A hosszú menetidejű járatokon a személyezetnek most is rendelkezésre állnak a gépen pihenőhelyek). 

(Fotó: Airbus)


Az innováció alapja, hogy a jövőben emelkedni fog a hosszú távú járatok száma, ezért az emberek azokat a társaságokat fogják választani, akik kényelmes szolgáltatást nyújtanak. A poggyászteret a mozgatható elemek növelésével gyakorlatilag multifunkcionális térként használná az új koncepció szerint az Airbus. Vagyis ha igény van rá, akkor aludni tudnának itt az utasok, s társasági életet élni, ha kevés ilyen igény futna be, akkor viszont az áruszállításnak lenne több tér.

A projekten az Airbus a Safran nevű francia céggel dolgozik közösen.

Borítókép: Airbus