promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan kezdődik a legnagyobb hazai sörfesztivál
Borítókép:  CNN
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 2018-as első felvonás után 2019-ben is megrendezik a BPBW-t, azaz a Budapest Beer Week nemzetközi sörfesztivált. Május 20. és 26. között nem csak a főváros kraft sörbárjai készülnek tematikus eseményekkel (csapfoglalások, meet the brewer-jellegű programok), hanem két napon át 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni, amiket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek – hirdeti az eseményt a Magyar Konyra Online.

A Budapest Beer Week idejére a portál szerint a főváros kerül a nemzetközi sörrajongók fókuszába - akik előző évben is a résztvevő vendégek felét tették ki - ugyanis egy egész héten át egymást érik majd a különböző programok a legjobb kraft sörbárokban: ahogy tavaly, úgy idén is lesznek csapfoglalások, találkozz a sörfőzőkkel-jellegű programok és főzetbemutatók.

A Dürer Kertben 25 ország 60 kisüzemi főzdéjének 240 különböző sörét lehet majd végig kóstolni

„all you can taste” jelleggel, amiket ráadásul maguk a sörfőzők fognak csapolni mindenkinek. Így a hazai és külföldi sörrajongók nem csak megízlelhetnek olyan különlegességeket, amiket másképp nem, de találkozhatnak is azok nem egy esetben már-már rocksztár státuszú alkotóival.

Akárcsak tavaly, a szervezők idén is úgy állították össze a meghívott sörfőzdék listáját, hogy

épp úgy legyenek köztük úttörőnek, vagy épp fekete lónak számító nevek, mint olyanok, amelyek már évek óta ismerősek lehetnek

a különböző szakmai (RateBeer, Untappd, stb) listákról. Utóbbira jó példa a BrewDog, a To Øl vagy a Magic Rock Brewing, míg a színtéren magukat már kiismerők valószínűleg a Crooked Stave Artisian Ales vagy a Pipeworks Brewing Co. érkezésének hírére emelik majd a korsójukat. De a résztvevők közül természetesen

nem maradhattak ki a régióból a nemzetközi hírnév felé már nem csak kacsintgató nevek,

és a hazai színtér krémje sem: a KR4FT fesztivál egyik legnépszerűbb standjának számító bolgár White Stork, vagy az osztrák Bevog épp úgy képviselteti majd magát, mint a Mad Scientist, a MONYO Brewing Co., a HopTop, a Balkezes, vagy a Horizont Brewing. Az összes meghívottban közös azonban, hogy mind olyan specialitásokkal készülnek, amelyek kis túlzással csak ilyen alkalmakkor elérhetőek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás