promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mentsd meg a maradék sonkát
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tészta és sonka mindig jó párosítás.

Az igazi nagycsaládoknál mindig van húsvéti maradék, azt egyszerűen nem lehet megúszni. A sonka és a többi még az elején isteni hidegen, de tény, hogy utána már nagyon rá lehet unni.

Innentől jöhet a kreativitás, de nálunk is ki szokott merülni abban, hogy csinálunk egy isteni tepsis sonkás-tejfölös tésztát, jó sok sajttal. Ezt a hétköznapi fáradtság számlájára lehet írni, de Zé receptje kicsit több ízt hordoz magában, és nem is kell hozzá túl sok hozzávaló.

A top komment persze az, hogy náluk húsvét után nem szokott maradni otthon se szárított paradicsom,se fenyőmag,se parmezán, se bazsalikom. Hát igen, de húsvét utánról beszélünk, amikor már nyitva vannak a szupermarketek, és ezeket be lehet szerezni. Sőt, ahogy Zé is elmondja, a fenyőmagot nyugodtan helyettesíthetjük mondjuk mogyoróval, mivel előbbi elég drága.

Itt maradékmentésről van szó,ahol a főszereplő a sonka. De a másik sztár maradjon a tészta, aztán úgy kevergetjük a hozzávalókat, ahogy szeretnénk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás