A kékszőlőfajtából készülő borok népszerűsítésére tartanak egy remek kóstolót április 25. és 28. között Pécsett és Villányban.
Lehet készíteni az ízlelőbimbóinkat és a májunkat is, mivel hat országból kóstolhatunk borokat a fajta büszkeségeiből. A német, osztrák, szlovák, horvát, szerb és magyar borok között dől el, melyek lesznek a verseny legjobbjai.
A zsűri is rendkívül sokszínű lesz: indiai, mexikói, amerikai, spanyol, dán, olasz, brit, lengyel, szerb és magyar szakértők négy kategóriában keresik a champion-díjast.
A fajtaversenyt április 26-án tartják, amikor a nemzetközi zsűri a villányi Bock Borászat konferenciatermében kóstolhatja meg a benevezett borokat, majd a külföldi szakértők egy félnapos villányi borvidéki túrán is részt vesznek.
Másnap, 15 és 20 óra között, a pécsi egyetem Szántó Kovács János utcai aulájában adják át a champion-díjakat, az aranyérmes és ezüstérmes boroknak járó elismeréseket, valamint itt kóstolhatja meg a nagyközönség is a nevezett borok egy részét.