promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy sikere van a tequila illatú hordóhoteleknek
Borítókép:  NIKKEI Property Listings
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mexikó új, nagysikerű találmánya az ország egyik védjegyének számító tequila illatát árasztó hordókból kialakított szálloda. A turisták 30 különböző hordóból választhatnak, amelyek tágas, jókora ággyal rendelkeznek. Mindegyik szoba egy-egy, a lepárlóban gyártott tequila típus nevét viseli.

Az már nem újdonság, hogy boroshordóban pihen a turista, vagy éppen ott vacsorázik, ilyen hotel több helyen is működik Európában, de mindenkit meglep, amikor a fűszeres-mámorító tequila illatú hordóban kínálnak neki éjszakai szállást, derül ki a turizmus.com cikkéből, amely szerint ez a titka a mexikói Matices Hotel de Barricas nagy sikerének. A szálloda menedzsmentje szerint a világon ez az első, üzemelő tequila-gyárban működő hotel, amelynek foglalását természetesen összekötik egy túrával is:

a vendégek megismerkednek a lepárlás folyamatával, és nem maradnak el a kóstolók sem.

A turisták 30 különböző szobából, pontosabban hordóból választhatnak, amelyek tágas, jókora ággyal rendelkeznek a portál szerint. Mindegyik szoba egy-egy, a lepárlóban gyártott tequila típus nevét viseli. A helyiségek díszítése és berendezése – a falfestményektől a hordó alakú szemétdobozokig, kulcstartókig, no meg az asztalokig – ennek a legendás mexikói italnak a jegyében lett megtervezve.

Még a közös helyiségekben található fürdőszobák egy része is régi patinás hordók alakjára emlékeztet,

és ezeket is színes, vidám, helyi stílusú műalkotások díszítik. Az összkomfort természetes, hozzátartozik a jó minőségű wifi, a nagy ablakok és verandák, ahonnan pompás kilátás nyílik a környék agavemezőire és a hegycsúcsokra.

A helyi ételeket és a tequila szinte minden fajtáját kínáló bár és étterem 15 méter mélyen helyezkedik el, amelyet a vendégek a szeszfőzdén keresztül közelíthetnek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás