promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorra tűnnek el a britek büszkeségei
Borítókép:  wikipedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Patinás épületekben találjuk Nagy-Britannia büszkeségeit, a pubokat, vagyis a hagyományos brit kocsmákat, de éppen ez a baj a tulajdonosok szempontjából. Nem véletlen, hogy az elmúlt években drasztikusan csökkent a számuk. 

Nagy-Britanniában kocsmakrízis alakult ki. A nemzeti statisztikai hivatal adatai szerint ugyan tavaly még mindig csaknem 39 ezer kocsma üzemelt, de...

A 17 évvel ezelőtti 52-53 ezerhez képest ez igencsak kevés. Mint a FoodAndWine-ra hivatkozva a magyarkonyhaonline írja: a valódi sörök, és a hagyományos pubok mellett kiálló, még a hetvenes években alapított szervezet a Campaign for Real Ale adatai szerint

az elmúlt hat hónapban hetente átlagosan 14 brit pub zárta be végleg a kapuit.

„A kocsmák a nemzeti kultúránk nagyon fontos részei, emellett értékes közösségépítő erők is, hiszen jelentős szerepet játszanak a magány és a szociális izoláció elleni harcban – áll a szervezet elnöke, Jackie Parker közleményében. – A politikusainknak támogatniuk kellene a »Mentsük meg a kocsmáinkat« kampányt és egyértelműen a pubok mögé kellene állniuk.”

A kampány kérelmezte, hogy a kormány jobb adókulcsokkal és más könnyítő intézkedésekkel segítse a brit kocsmák újjáéledését.

Közben a mikropubok hódítanak,

a cikk szerint a legtöbb mikropub az elmúlt években nyitotta meg kapuit, és legtöbbjük nyereséges – rendszeresen több törzsvendéget vonzanak, mint nagyobb, hagyományos versenytársaik. A brit kocsmák, avagy pubok azonban jelentős történelmi, építészeti emlékek. Csakhogy egy nagy, öreg épület fenntartási és rezsiköltségei az egekbe rúghatnak, így gyakran anyagilag nem éri meg fenntartásuk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás