promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Versengenek a fotók hazánk talán legszebb tavaszi útjáról
Borítókép:  Trencsényi Tibor
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gyöngyöstarjáni vérszilva fasorra felettébb büszkék a helyiek. Ezekben a napokban az egész ország a csodájukra járhat, legalább fotókon. Ha valaki így akarja látni élőben, gyorsan útra kell kelnie, mert hamar elvirágzanak a vérszilvafák. 

Szebbnél szebb képek látnak most napvilágot a Mátrához vezető, a gyöngyöstarjáni vérszilva fasorról, amely országos szinten is egyedi látványt nyújt. Nyitóképünket Trencsényi Tibor készítette, aki

„az út egyenletlenségét enyhítő természeti szépségként” írta le a látványt. 

Az útról a Credo Media is gyönyörű, drónnal készült felvételeket pakolt fel a Facebook-oldalára, amire a Sokszínű Vidék figyelt fel. A portál hozzáteszi, hogy a fasort az 1990-es évek elején ültette az akkori Faluszépítő Egyesület. Mára a település jelképévé vált, fokozottan védik, hiszen a falu egyik ékköve. A fákat nagy odafigyeléssel gondozzák, a kiszáradt egyedeket pótolják.

A vérszilva egy roppant univerzális díszfa – teszik hozzá. Mérete kompakt, magassága 4-7 méter, így a kisebb kertekbe, előkertekbe is remek választás, de utcafronti faként is helytáll. A vérszilva különlegessége a sötét tónusú, elegáns lombozata, mely, üdítő színfolt lehet a zöld növények között. A vérszilva termése ehető, savanykás ízű kisméretű gyümölcs, de ültetése elsősorban a szépsége, harmonikus megjelenése miatt ajánlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás