Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fake news, hogy a világ egyik leghíresebb étele bolognai lenne

Fake news, hogy a világ egyik leghíresebb étele bolognai lenne

Gasztro & Tourism

Fake news, hogy a világ egyik leghíresebb étele bolognai lenne

Gasztro & Tourism

Promotions 09:55

„Furcsa olyasminek köszönhetően híresnek lenni az egész világon, ami nem is a mi ételünk” – mondta a városvezető. A tortellinitől, a bolognai párizsitól inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek utánuk ahelyett, hogy bolognai spagettit kérnének.

Virginio Merola Twitter-posztjában még a tészta létezését is tagadta, és azt írta, fake news, hogy a világ egyik leghíresebb étele bolognai lenne – írja az Euronews, amely szerint hadjáratot indított a bolognai spagetti ellen Bologna polgármestere. Virginio Merola, a Demokrata Párt politikusa

tagadja a hagyományosan húsos szósszal tálalt klasszikus tészta létezését.

Arra buzdította az embereket a Twitteren, hogy küldjenek neki képeket bolognai spagettikről.

Bologna büszke az ételkultúrájára, a tortellinire, a bolognai párizsira, vagyis olyan finomságokra, amitől inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek utánuk, ahelyett, hogy bolognai spagettit kérnének.

„Furcsa olyasminek köszönhetően híresnek lenni az egész világon, ami nem is a mi ételünk. Természetesen, örülünk annak, hogy ez ráirányítja a figyelmet a városunkra, de inkább szeretnénk az ételeink minőségének köszönhetően híresek lenni, ami része kulináris hagyományunknak”

– mondta a városvezető.

A hivatalos bolognai receptben egyébként, amit ezen a környéken regisztráltak, szerepel a tej és fehér bor is, ami messze van attól a paradicsomos szósztól, amelyet a legtöbben a bolognai spagetti feltétjeként ismernek. 

Borítókép: mediterran.cafeblog.hu