promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bécsben is lesznek Lipóti Pékségek, az alapító szándéka alapján
Borítókép:  vendi.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tóth Péter, a Lipóti Pékség alapító-ügyvezetője szerint, ha a cége kimerítette magyarországi lehetőségeit, az osztrák fővárosban is megvetné a lábát. Magyar dolgozókkal, magyar szemlélettel akarnak gyártani olyan péksüteményeket is, amelyeket az osztrák vásárlók igényelnek.

Nem mindennapi látvány fogadja a vendégeket a Lipóti Pékség Lipóton található boltjában – olvasható a Szuperfarm hosszú riportjában, ami így folytatódik: az eladóteret a társaság alapítójának egykori családi házától nem messze felhúzott sütőüzem felső szintjén alakították ki, így a vásárlók, miközben megkóstolják a péksütemények valamelyikét, széles,

a plafontól a földig érő üvegtáblák mögül láthatnak rá az üzemcsarnokra és végignézhetik, miként készül például a Nosztalgia kifli.

Ez a helyszín azért is fontos a társaság életében, mert a már említett – jelenleg a sütőüzemhez tartozó irodaként funkcionáló – egykori családi házban kezdődött a Lipóti Pékség története, 1992-ben. Az alapító, Tóth Péter, aki korábban húsboltot üzemeltetett, épp azon gondolkodott, hogy bővítse tevékenységi körét, ehhez pedig

egy utánfutóval felszerelt Zsigulival Észak-Európába utazott használt sütőipari berendezésekért.

Ekkor azonban megismerkedett Oslóban egy magyar származású üzletemberrel, Triber Károllyal, akinek tanácsára elvetette a tervezett látványpékség gondolatát, és inkább egy a szomszéd falvakba is szállító, kis helyi pékség tervével tért haza.

A riport részletesen beavat a Lipóti múltjába, jelenébe, sőt még valamennyire a jövőjébe is. Tóth Péter szerint az igazi nagy tervek csak most kezdődnek – folytatódik a Szuperfarm írása. A következő pár évben ugyanis becslése alapján

akár 1000-1500 településen is jelen lehet a Lipóti Pékség.

Hatvanban egy nagyberuházás kezdetén állnak, amelynek révén a cégvezető szerint már a nyugat-európai pékségekkel is felvehetik a versenyt minőségben és hatékonyságban. Emellett Tóth Péter nem titkolt vágya, hogy ha a társaság kimerítette magyarországi lehetőségeit, Bécsben is nyissanak három mintaboltot magyar dolgozókkal.

„Magyar dolgozókkal, magyar szemlélettel úgy gondolom, hogy Bécsben is versenyképesek leszünk”

 vélekedett Tóth Péter, aki azért kiemelte, hogy az osztrák vásárlói szokások eltérnek a magyarországitól, ám – mint mondta – a Lipóti már rendelkezik akkora szakmai tapasztalattal, hogy le tudja gyártani azokat a péksüteményeket is, amelyeket az osztrák vásárlók igényelnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás