Tóth Péter, a Lipóti Pékség alapító-ügyvezetője szerint, ha a cége kimerítette magyarországi lehetőségeit, az osztrák fővárosban is megvetné a lábát. Magyar dolgozókkal, magyar szemlélettel akarnak gyártani olyan péksüteményeket is, amelyeket az osztrák vásárlók igényelnek.
Nem mindennapi látvány fogadja a vendégeket a Lipóti Pékség Lipóton található boltjában – olvasható a Szuperfarm hosszú riportjában, ami így folytatódik: az eladóteret a társaság alapítójának egykori családi házától nem messze felhúzott sütőüzem felső szintjén alakították ki, így a vásárlók, miközben megkóstolják a péksütemények valamelyikét, széles,
a plafontól a földig érő üvegtáblák mögül láthatnak rá az üzemcsarnokra és végignézhetik, miként készül például a Nosztalgia kifli.
Ez a helyszín azért is fontos a társaság életében, mert a már említett – jelenleg a sütőüzemhez tartozó irodaként funkcionáló – egykori családi házban kezdődött a Lipóti Pékség története, 1992-ben. Az alapító, Tóth Péter, aki korábban húsboltot üzemeltetett, épp azon gondolkodott, hogy bővítse tevékenységi körét, ehhez pedig
egy utánfutóval felszerelt Zsigulival Észak-Európába utazott használt sütőipari berendezésekért.
Ekkor azonban megismerkedett Oslóban egy magyar származású üzletemberrel, Triber Károllyal, akinek tanácsára elvetette a tervezett látványpékség gondolatát, és inkább egy a szomszéd falvakba is szállító, kis helyi pékség tervével tért haza.
A riport részletesen beavat a Lipóti múltjába, jelenébe, sőt még valamennyire a jövőjébe is. Tóth Péter szerint az igazi nagy tervek csak most kezdődnek – folytatódik a Szuperfarm írása. A következő pár évben ugyanis becslése alapján
akár 1000-1500 településen is jelen lehet a Lipóti Pékség.
Hatvanban egy nagyberuházás kezdetén állnak, amelynek révén a cégvezető szerint már a nyugat-európai pékségekkel is felvehetik a versenyt minőségben és hatékonyságban. Emellett Tóth Péter nem titkolt vágya, hogy ha a társaság kimerítette magyarországi lehetőségeit, Bécsben is nyissanak három mintaboltot magyar dolgozókkal.
„Magyar dolgozókkal, magyar szemlélettel úgy gondolom, hogy Bécsben is versenyképesek leszünk”
– vélekedett Tóth Péter, aki azért kiemelte, hogy az osztrák vásárlói szokások eltérnek a magyarországitól, ám – mint mondta – a Lipóti már rendelkezik akkora szakmai tapasztalattal, hogy le tudja gyártani azokat a péksüteményeket is, amelyeket az osztrák vásárlók igényelnek.