promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönből lett a legjobb amerikai panzió
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez egy olyan hely, ahonnan senki nem akar elmenni, régen pedig olyan volt, ahol senki sem akart maradni.

Az ár/érték arány alapján a Jail Hill Inn lett a legjobb panzió az Egyesült Államokban, legalábbis a turisták így szavaztak. A nevezett panzió – más forrás szerint négycsillagos szálloda – az Illinois állam északnyugati csücskében található Galena nevű, mindössze 3500 lakosú kisvárosban található.

Nem feltétlenül olyan vidéken, ahová elsőként jutna eszünkbe kirándulni menni.

Annyit talán illik tudni a településről, hogy viszonylag közel van a Mississippi, és a galenit nevű ásványról, vagyis az ólom legfontosabb ércéről kapta a nevét (PbS), amelyet már az indiánok – temetési rituálékhoz – bányásztak. 

Galena viszont mai hírnevét a Jail Hill Innek köszönheti. 

A turizmus.com Tripadvisorra hivatkozó írása alapján a 140 éves épületben 1977-ben még bűnözők raboskodtak. A régi cellák közül természetesen igen kevés maradt meg, bár kisebb részletek azért emlékeztetnek a hajdani funkcióra. Ilyen például, hogy a foglyok némelyike annak idején bevéste a nevét a fa ablakkeretekbe, és ezt afféle történelmi mementóként meghagyták.

Ma ezt a bed and breakfast típusú szálláshelyet inkább a luxus jellemzi.

Szinte minden szoba plüssbútorokkal van berendezve, hatalmasak az ágyak, kiváló minőségű az ágynemű, de nem hiányzik a kandalló, a gazdagon felszerelt bár és a Bluetooth hangszórórendszer sem.

Minden érkező vendéget pezsgővel és csokoládéval fogadnak. A hely specialitása a késő délutáni bor- és sajtpartik. A korábban itt lakóknak bizony nem volt részük ilyen kényeztetésben – teszi hozzá a magyar portál.  

Ez egy olyan hely, ahonnan senki nem akar elmenni, régen pedig olyan volt, ahol senki sem akart maradni – mondta Matthew Carroll tulajdonos a Los Angeles Times-nak. 

Tegyük hozzá: a korábbi lakók megfizettek itt a bűncselekményekért, a maiak pedig a luxusért fizetnek meg. Egy éjszaka 3-400 dollárba kerül.  

Borítókép:  Enjoy Illinois
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás