promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Az egyetlen ok, amiért kenyeret vásárolok” – a Nutella világnapja van
Borítókép:  today.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak ugyebár olyan állatok, amelyek életveszélyesek és mégis odavannak értük a gyerekek: maci, víziló, stb. Van olyan csokoládé, amely „ronda és finom” reklámszöveggel hódított: a chochito, amelynek reklámfilmje még zseniálisabbra sikerült. De mit mondjuk ezek után a Nutellára? 

Káros és káprázatos: a Nutella. Mi pedig vagyunk olyan állatok, hogy megesszük. 

A képlet nagyon egyszerű: örömet okoz. Pillanatnyi örömet. A Joy stílszerűen összeszedte korábban a legjobb nutellás idézeteket, fotókkal illusztrálva. Íme, egy csokor a legjobb szövegekből: 

Nem tehetsz mindenkit boldoggá. Nem egy üveg Nutella vagy.

Nutella – az egyetlen ok, amiért kenyeret vásárolok.

Forrás: joy.hu


A boldogságot nem vásárolhatod meg, de vehetsz helyette Nutellát. És az tulajdonképpen majdnem ugyanaz.
 

Hogyan született eme ördögi finomság?

A francia császár 1806-ban kereskedelmi embargó alá vonta Angliát, így próbálva megroppantani a birodalmat gazdaságilag, és végső soron megnyerni a róla elnevezett háborút – írja a Wikipedia, amely szerint valójában Napóleon és Hitlernek köszönheti a létét. – Ennek a bojkottnak nem várt mellékhatása volt, hogy Európán eluralkodott a csokoládé- és kakaóhiány, mivel az nagyrészt a brit gyarmatokról, Anglián keresztül érkezett a kontinensre. Az olasz cukrászok ekkor találták ki kényszerűségből, hogy

az iszonyúan drágává váló csokoládét olcsó darált mogyoróval dúsítsák.

Így született meg a gianduja fantázianevű mogyorós csokikrém, amit csaknem másfél évszázaddal később, a második világháború (újabb csokihiány) alatt újított fel Pietro Ferrero. 1963-ban Ferrero fia, Michelle Ferrero azzal a szándékkal újította meg a Supercremát, hogy egész Európában ismert termék legyen. Módosította az összetételét és átkeresztelte Nutella névre.

Az első Nutella-üveg 1964. április 20-án hagyta el a gyárat.

Tegyük hozzá, ha az emberiség egyszer eljut oda, hogy bizonyos cukrásztermékek terjesztése is az emberiség elleni bűncselekmény kategóriája lesz, a Nutella biztosan pályázhat a tiltott gyümölcsök közé. Egyelőre a nagyon nem ajánlottakhoz tartozik. A Nutella fő összetevője – szintén a Wikipedia alapján – cukor, pálmaolaj (több mint 50 százalék), mogyoró (13 százalék), kakaó és a sovány tej. Nézzük grafikán! 

Forrás: NLCafé


Az NLCafé korábbi írása alapján kiakadt a net ezen a fotón. 

Drága Nutella!
Világnapod alkalmából Isten éltessen sokáig!
Meg valahogy minket is, akik megeszünk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás