promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötcsillagos tusolás és panoráma egy Boingben a costa ricai dzsungel közepén
Borítókép:  thepointsguy.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor az ember fürdés közben a Csendes-óceánt bámulhatja, azt nehéz túlszárnyalni. 

Szívesen megszállna pár éjszakára az esőerdőben? Foglaljon most! – akár ezt a szlogent is kitalálhatta volna magának a costa ricai Hotel Verde. A Manuel Antonio Nemzeti Park tőszomszédságában fekvő ötcsillagos szálloda festői panorámával várja a vendégeit a Csendes-óceán partján. Reggel az ágyban felülve a végtelen vízet és a trópusi esőerdőt látjuk meg elsőként, a szobákat ugyanis úgy alakították ki, hogy úgy érezzük magunkat, mintha a dzsungel egyik óriási fájának az ágán ébrednénk.

A hagyományos szállások mellett a Hotel Verdének van egy Boing 727-ese, melyen szintén foglalható apartman. Az 1965-ben épített repülőt a South Africa Air és a kolumbiai Avianca Airlines használta korábban. A gép úgy fest, mintha lezuhant volna az erdőben, pedig nem. A San José-i reptérről szállították ide több darabban kamionokkal, s itt összeszerelték. A géptörzs betonpiléren fekszik, maga az apartman 727 Fuselage Suite néven fut. Felemelték a lombkorona szintjére, így valóságos az érzés, hogy eggyé válunk a dzsungel faunájával.

Az apartmanba a gép eredeti bejáratán keresztül lehet bejutni egy teraszról, melyről kilátás nyílik az óceánra.

Forrás: uniqhotels.com


Az első helyiség a nappalival egybeépített konyha, innen nyílnak a franciaágyas hálószobák. A fal faborítású, s mivel a gép törzse kerek, picit talán még egy hajószállásra is emlékeztet. A faragott fa bútorok Jáván készültek.

Forrás: oyster.com


Fürdeni a pilótafülkében lehet. Valószínűleg ez a világ egyik legszebb panorámával rendelkező fürdőszobája, ugyanis az ablakokon át rá lehet látni a vízre, s a parttól nem messze lévő parányi szigetre.

Forrás: gallivant.com


Tévé, légkondi, és az öt csillaghoz dukáló szokásos szolgáltatások mind elérhetőek.

A szálloda egy közönségesnek ugyancsak nem mondható éttermet is kialakított a part közelében – egy óriási szállítórepülő belsejében. A neve El Avión. Aki akar, persze a dzsungelben is próbálkozhat, kérdés, hogy a hüllők és a majmok megosztoznak-e vele a zsákmányon. Biztosabbnak tűnik az El Avión.

Forrás: costaricadestination.com


Pár lépésre innen medencékben vagy az óceánban lehet fürdeni. 

A 727 Fuselage Suite-t szezonon kívül 260-360 dollárért lehet kivenni egy napra, főszezon közben 360-525 dollárt kell leszurkolni, karácsonykor 787 dollárt személyenként. Foglalás itt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás