promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a világ első szállodája, ahol ha nem Facebookozunk, ingyen van a szoba
Borítókép:  Facebook/Hotel Bellora
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy göteborgi hotel újat húzott, szeretné, ha inkább élőben beszélgetnének egymással az emberek.

„Üdvözöljük a világ első hoteljében, ahol a szobaárak ahhoz igazodnak, mennyit használja a böngészőjét” – ezzel az üzenettel fogadja az embert a göteborgi Hotel Bellora szálloda online oldala. A tulajdonosok a weboldalon nyíltan fogalmazzák meg úttörő szándékukat:

„Arra akarjuk sarkallni a nálunk megszálló embereket, hogy több időt töltsenek el közösen, s kevesebbet a telefonjuk kijelzőjén lógva.”

A The Check Out Suite „program” lényege tulajdonképpen az, hogy a szálló kiszakítsa az embereket a kibertérből, melybe leginkább a telefonunkon keresztül lépünk be – kis túlzással percenként. Ezzel párhuzamosan felélessze a társas együttélés egyik évszázados hagyományát, az élőszavas beszélgetést.

A hotel edzőtermében még bokszring is akad (Forrás: Facebook/Hotel Bellora)


A hotel 695 svéd koronától, átszámítva 20 ezer forinttól kínál szobát reggelivel, de az árakat alapvetően befolyásolja majd, hogy az ember mennyit akar netezni az ottléte alatt. Amikor az ember elfoglalja a szobáját, egy úgynevezett okoslámpa a wifihálózatot vizslatva figyeli, hogy a fehér sávban marad-e a netforgalom, vagy a vörös skálába hajlik.

Internetezni nem tilos, az Instagram, Facebook, YouTube, SnapChat és Twitter használata tabu. Amíg a közösségi oldalakra nem megy fel az ember, ingyen szállhat meg aznap. Onnantól, hogy bármelyik applikációra rákattint, percenként 20 koronát fizet, 30 perc facebookzás, twitterezés már vörös skálát jelez, s az teljes árat jelent. Jelentkezni itt lehet február 6-ig. Göteborgba Wizairrel is lehet repülni, pár ezer forintból megvan a jegy. 

Forrás: Facebook/Hotel Bellora


A lehetőségből egyedül egy göteborgi biztosítótársaság alkalmazottait és a 18 éven aluliakat zárták ki. A biztosító segítségével fejlesztették ki a netforgalmat figyelő okoslámpát, az összeférhetetlenség miatt nem jelentkezhetnek az alkalmazottak. Rajtuk kívül bárki jelentkezhet, hogy szeretné kipróbálni az ingyenszobát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás