promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A jövő városának jövője: így alakul át Dubaj
Borítókép:  turizmus.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Dubai Arénától a Jövő Múzeumán át Madame Tussaudsig és a Lebegő Velencéig. Ide tart a világ, vagy legalábbis Dubaj. 

A Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete összegyűjtötte a legizgalmasabb idén és jövőre megnyíló dubaji látványosságokat – olvasható a turizmus.com oldalon. Íme a kínálat a Közel-Kelet már így is ultramodern fellegvárában. 

Dubai Arena

A Dubai Arena egy modern, többfunkciós aréna a City Walkon, mely majd otthont ad a jelentős nemzetközi koncerteknek és sporteseményeknek, nagyjából 20 ezer férőhellyel. 2019 áprilisában nyitják meg, és a legfejlettebb technológiákat foglalja magába: egy teljesen átalakítható ülésrendszert, egy futurisztikus tetőt, mely mindenféle produkciót kiszolgálhat, egy többcélú függönyrendszert, és a legmodernebb AV-és IT-rendszereket.

A Jövő Múzeuma

A Dubaji Jövő Alapítvány által létrehozott, idén nyíló Jövő Múzeuma a világ legnagyszerűbb innovációit, prototípus-ötleteit és találmányait mutatja be, illetve lehetővé teszi a látogatóknak, hogy a képernyőkön keresztül kommunikáljanak. Ezentúl kurzusokat, workshopokat és beszélgetéseket is szerveznek a meglévő csúcstechnológiás fejlesztésekkel és tudományos megoldásokkal, hogy felfedezhessék a jövőbeni innovációkat.

Madame Tussauds

A híres viaszbábu múzeum, a Madame Tussauds hamarosan megnyitja kapuit a Bluewaters-szigeten, a JBR Beach szigetfejlesztési projektjén. A Madam Tussauds-ban általában hírességek – énekesek, színészek, politikusok, sportsztárok és történelmi személyek – élethű viaszmásaival találkozhatunk.

A Lebegő Velence Resort

A Lebegő Velence elhozza Velence legjavát a Közel-Keletre. Napi 3 ezer látogató kiszolgálásával ez a lebegő létesítmény 414 lefoglalható kabinból áll majd négy szinten. A világ első víz alatti spája is megtalálható benne, az elegáns butikvendéglátás bősége és a hagyományos kézműves boltok mellett. Az év során a létesítmény otthont ad különböző művészeti és kulturális eseményeknek, mint a Carnivale di Venezia, a Binnale di Venezia és a Festa del Rendentore. Nyitás 2020-ban.

A Dinamikus Torony

A 80 emeletes forgó felhőkarcoló hozzájárul Dubaj ikonikus látképéhez, hiszen a szintjei folyamatosan alakot váltanak majd, ahogy a lakói otthonuk elforgatása mellett döntenek. A Dinamikus Torony a világ első felhőkarcolója különálló forgó emeletekkel, melyeket egy középső oszloppal fognak össze, ami lehetővé teszi a lakóknak, hogy kontrollálják egyedi luxusapartmanjuk forgási sebességét és irányát. Nyitás 2020-ban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás