promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Foglaljon szobát az űrbe már most!
Borítókép:  traveldailymedia.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Orion Span 2022-től fogadja a vendégeket. Két évig készítik fel őket, 12 napot tölthetnek fent.

Az Orion Span nevű cég egészen extrém pihenésre hívja a kikapcsolódásra vágyókat – az űrbe. A hotel neve Aurora Station lesz, melyet hotelként terveznek működtetni. A vendégek 12 napot tölthetnek majd el az űrszállodában 200 mérföldre a Földtől.

Az utazás persze nem úgy működik, mint egy hétvégi kikapcsolódás esetében. Két éves felkészülési idővel tervez az Orion Span. Az első fázisban egy applikáción keresztül ismerkedhetnek az űrbéli környezettel, hatásokkal a leendő vendégek. A kiképzés második szakasza már élőben zajlik Houstonban: meg kell tanulni kezelni az űrjárművet és a súlytalanság állapotát. Zárásként az Aurorán tesztelik az utasokat, még itt a Földön.

A hotelt 2021-ben szeretnék fellőni az űrbe, a vendégeket 2022-től várják. A szobafoglalás lehetőségét már meg is nyitották: 80 ezer dollárt kell leperkálni foglalóként, de kriptovalutában, például bitcoinnal is fizethetünk. Ezért cserébe várólistára kerül az ember, a teljes 12 napos pihenés 9,5 millió dollárba fáj.

Az űrszálloda egy futballmeccs hossza alatt kerüli meg a Földet.

Az Orion Span tulaja Frank Bunger, aki softwarerrel és hardwarerrel foglalkozó vállalatokat futtatott fel, s ebből szedte meg magát.

Érdekes kérdés, hogy a valóságshowkat alapul véve, mi történik, ha egy vendég a tizedik napon bekattan az űrben? Plusz személy szerint – bár ígéretesnek tartom a projektet –, elképzelésem sincs róla, hogy az ember mi a fészkes fenét csinálhat tizenkét napon át egy kisebb űrlakosztályba zárva. Leginkább egy pszichológiai kísérletnek tűnik egyelőre a dolog. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás