Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Erős riválisok között mutatkozott be a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőjében

Erős riválisok között mutatkozott be a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőjében

Gasztro & Tourism

Erős riválisok között mutatkozott be a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőjében

Gasztro & Tourism

Promotions 14:29

Nagy mezőny gyűlt össze keddre, a lelátó is hangos, az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia képviselője is most mutathatja be a tudását. 

A Vendéglátás-magazin helyszíni riportban számol be Lyonból, a Bocuse d'Or döntőjéről, amely ma, kedden kezdődött. Mint a reggel 8 óta tartó eseményekről írják:

Pohner Ádámék nagyon magabiztosan és kiegyensúlyozottan dolgoznak, feszültségnek semmi jele. A reggeli előzetes ellenőrzések során semmi fennakadás nem volt, minden alapanyag és eszköz a helyére került, minden adott a jó versenyzéshez. A lelátó meglehetősen hangos, ma versenyez többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia is, úgyhogy kőkemény a mezőny.

Történt egy komoly változás a zsűrizésben. Hamvas Zoltán, a csapat elnöke hirtelen beteg lett, és nem tud részt venni a kóstolózsűri munkájában. A francia bírákkal egyeztetve a helyét az ezúttal vendégként résztvevő Széll Tamás foglalja el a zsűriben.

A következő ételek készültek, készülnek a magyar boxban:

A tányértéma az Arany chartreuse nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tárkonyos spárga, retek-, alma- és tormasaláta, mousseline mártás, valamint csicsóka chips.

A hústéma a Legjobb magyar vasárnapi sült-fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, kalács csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, fehérrépa vörösbor mázzal, almasalátával és retekkel, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és ravioli Madeira mártással. 

Mindehhez tegyük hozzá, a döntő alatt fotósként dolgozik az itthon többek között ételfotózásra szakosodó Fekete Antonio. Pohner Ádám, a Kistücsök ifjú séfje döntőbe jutásáról január elején megjelent cikkünkben olvashat bővebben

A magyar csapat tálalásáról a Világevő folyamatosan élő adásban számol be.

Borítókép: A brit csapat annak idején a látványra ment rá. Forrás: bocusedorteamuk.blogspot.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria