Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Motoros szánnal is túrázhatunk az országhatár közelében

Motoros szánnal is túrázhatunk az országhatár közelében

Gasztro & Tourism

Motoros szánnal is túrázhatunk az országhatár közelében

Gasztro & Tourism

Promotions 17:55

A Káposztafalvi-karszt terültetén az ismert vízesések télen mászófallá változnak az adrenalin- és a kalandvágyók legnagyobb örömére. És ez csak az egyik lehetőség a sok közül. 

December végén kezdődött és egészen márciusig tart a szezon a Kassától 45 kilométernyi távolságra fekvő Korompa (Krompachy) melletti Relax SKI Plejsy síközpontban, mely eddig kilenc alkalommal adott otthont az Európai Síkupáknak. A központban hét rövidebb lesiklópálya és 11 kilométer hosszú sífutópálya található, a szálloda és a wellness közvetlenül a lejtó tövében várja a vendégeket – mindez a turizmus.com összeállításában olvasható. 

Szintén népszerű a csendes, nyugodt környezettel hívogató Poráč Park üdülőközpont. A négy hóágyúzható pályát két húzólift szolgálja ki, a lejtő alján egy tanulópályát találunk. Remek hely ez a sífutásra és a korcsolyázásra is, a vadonatúj fedett ICE-aréna 15x30 méteres jégpályájával hívogat. A pályaszállás wellness-központjában relaxációs medence, szauna, pezsgőfürdő, pihenősarok található.

A Kassához legközelebb eső síközpont a családias hangulatú SKI Jahodná, ahol három pálya áll rendelkezésre, az egyik kifejezetten a kezdők számára. Szánkózni is lehet.

A gömöri SKI Rejdová síközpontba a motoros szánok szerelmeseit várják. A pályákat a nehézségi fok és az időtartam szerint látták el jelöléssel. A központban egy-, vagy kétszemélyes motoros szánok, illetve kifejezetten gyermek hómotorok is bérelhetők.

A régió legismertebb, és a turisták által egész évben sűrűn látogatott célpontja a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park, magyar nevén a Káposztafalvi-karszt. Az ismert vízesések télen mászófallá változnak az adrenalin- és a kalandvágyók legnagyobb örömére. Ehhez a tevékenységhez ideális a Suchá Belá, a Kolostor-szurdok (Kláštorská roklina), a Sólyom-völgy (Sokolia dolina), a Létánfalvi-malom (Letanovský mlyn) vagy a Zejmár-szurdok (Zejmarská roklina). Különös kaland a Hernád-áttörésen való átkelés télen, a befagyott folyón, gyalog, futósível vagy korcsolyán. Sífutáshoz leginkább a Geravy, a Grajnár és a Knola fennsíkok javasoltak, valamint a négy körpálya a Dobsinai-jégbarlang mellett.

Borítókép: YouTube