promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
300 forintba kerül egy ház a Földközi-tenger közelében
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sambuca a Földközi-tenger partján, Szicília régióban elhelyezkedő apró város – mutatja be a Sokszínű Vidék a helyszínt.
Csodálatos környezetben, természetvédelmi területen helyezkedik el, gyönyörű strandok, erdők és hegyek veszik körül. Csendes és békés hely, idilli, ha valaki el szeretne menekülni a zajos világ elől, hogy kikapcsolódjon, méregtelenítsen. A kétemeletes mór lakások, melyeket rózsaszínű-vöröses kövekből építettek, naplementekor csak úgy ragyognak. Mindegyik belső udvarral rendelkezik, kertjükben narancs és mandarin fák hívogatják a pihenni vágyókat. Tetejük tipikus szicíliai cseréptető, és mindegyikhez lenyűgöző tájra néző terasz tartozik.
A település melynek lakossága jelenleg kevesebb, mint 6000 fő, ezzel az akcióval az elnéptelenedést szeretné megakadályozni, hisz őket is érinti az Olaszországra jellemző tendencia, a lakosság elvándorlása. A CNN cikke alapján éppen ezért egy euróért adják el a házakat. 
Az új tulajdonosoknak vállalniuk kell, hogy három éven belül felújítják a 40-150 négyzetméteres lakásukat, 15 ezer euró (nagyjából 5 millió forint) értékben. Emellett fizetniük kell egy 5 ezer eurós (nagyjából 1,6 millió forintos) biztonsági letétet, amit visszakapnak, ha a felújítás befejeződött.
Azt már mi tesszük hozzá, hogy ilyen esetben azért érdemes alaposan tájékozódni, hogymi az elvándorlás oka. Remélhetőleg nem egy nukleáris temető. 

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás