promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szlovák étterem lett az Anyukám Mondta
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Encs Magyarország legtöbb helyéről nézve a világ végén van, Isten háta mögött. Ebben a jól eldugott kisvárosban – valahol a hegyeken túl – is jól eldugták az Anyukám Mondta nevű éttermet. Másrészt viszont…

Másrészt viszont nagyon is jó helyen található a város, hiszen két országot összekötő főút megy a határában, az említett vendéglőnek pedig akkora híre van, hogy megkeresi az ember, ha már erre jár.

Érdekes hírre lett figyelmes vele kapcsolatban a Dining Guide:
A szlovák Trend magazin ugyanis a tíz legjobb szlovák étterem között tartja számon a mi Anyukánk Mondtánkat. (Szlovákul Moja mama povedala, íme a cikk a „resturácieről”.)
A szlovák online magazin újságírója személyesen keresett fel minden helyet, amelyről írt, és amelyet a listára felvett. Talán nem vette észre, hogy közben átautózott Magyarországra? A negyven kilométeres távolság ellenére azt hitte, hogy még Kassán van?

Majdnem. Találkozott ugyanis egy különös jelenséggel:
A helyiek azon szeretnek viccelni, hogy Kassa legjobb étterme az Anyukám Mondta.
A Trend pedig utána járt és tisztelete jeléül felvette a listára. Ez persze nem az első elismerése a sajátos hangulatú encsi étteremnek. Tavaly év végén derült ki, hogy a francia a La Liste listáján sem szerepel reménytelen helyen, hiszen 550 étteremkalauz és 350 ezer vendégvélemény alapján a világ legjobb ezer étterme közé tartozik, három másik magyarral együtt.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás