promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bécsben innentől ne egyen a metrón
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy jó kis sörözés Bécsben, aztán a metrón hazafele meg jöhet a kebab, meg kolbászos hot-dog. Szerintem sokan átélték már ezt a meghatározó élményt, januárt 15-étől azonban tilos lesz.

Először még csak a 6-os vonalán volt tiltva a dolog. Előtte meg is szavaztatták az embereket a közlekedési társaság honlapján, hogy csak a szagosabb ételeket száműzzék a metróról, vagy esetleg legyen mindenhol általános étel tilalom. A teljes tilalomról tehát a bécsiek döntöttek, így január közepétől mindegyik vonalon él.

Az utasoknak abból lett elegük, hogy rengetegen kajáldaként kezeltél a szerelvényeket, és iszonyatosan beragadt a szag a kocsikba. Az osztrák kaja amúgy is szereti a fűszert, és egy jó kis käsekrainer, vagyis sajtos kolbász is már eszméletlen illatokat tud árasztani magából.

Az meg a másik, hogy egy húzósabb hétvége után minden tele volt ételmaradékokkal. Ez azért is fontos, mert így nem kell annyit takarítani, kevesebbe is kerül a dolog, amit vissza akarnak forgatni például a szerelvények modernizálására.

Büntetés még nem jár érte, ha valaki elfeledkezne magáról, főleg ha az illető turista, de később azért nem árt odafigyelni, mert Bécsben még a bliccelőkkel sem bánnak kesztyűs kézzel, itt akár a 100 eurót is meghaladhatja a bírság.

A helyiek amúgy vették a lapot, és a tesztidőszak alatt a 6-os vonalán mindössze 61 embert kellett figyelmeztetni. Inni meg továbbra is lehet, kivéve az alkoholos italokat. Azt is megjegyezték, hogy még a peronon is mehet a kaja, csak ne vigyék fel a szerelvényre.

A tömegközlekedési eszközökön az ételfogyasztás amúgy Berlinben, és például nálunk Budapesten is tiltva van. Igazából teljesen kibírható az egész, az én baráti társaságom nem is szeret ilyen helyzetekben „cipekedni”. Megesszük a kajálda előtt, ahol megvettük, mert a New York-i stílust tartva tényleg úgy a legjobb.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás