promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
New Yorkban mindenki átment nyúlba
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A felszolgálók is elmondják a New York Post cikkében, hogy ez az év azon szakasza, amikor a gyorséttermek elkezdenek kihalni, a salátabárok forgalma pedig őrületesen megnő. Ennek két fő oka van. Az egyik az, ami nekem is, csak nekem nem kell salátabár, mivel megcsinálom magamnak.

Szóval, az emberek degeszre zabálják magukat az ünnepek alatt, ahogy én is tettem, így januárban kicsit visszavesznek a tempóból. Kevesebb husi, több zöldség, le kell adni azt a sok zsírt, amit karácsony és szilveszter alatt magunkra szedtünk.

A New York-i népek azonban másképp vannak összerakva, náluk a második okozza a kavart, az pedig az, hogy újévkor mindegyikük megfogadja, hogy egészségesebben akar élni. Dehogy kezdenek el futni, az baromság, inkább megrohamozzák a salátabárokat.

Üzletből kilógó sorok az utca végéig, rengeteg ember, mindegyik salátára éhezik. Olyan ez, mint valami nyúl apokalipszis. Képzeljünk el embernagyságú nyulakat, ahogy megrohamozzák a New York-i saláta éttermeket. Megmozgatják az orrukat, és mondják, hogy nyomjál még bele répát haver, mert nagy balhét csapok!

Vannak olyan üzletek, akik még rátesznek ilyenkor egy lapáttal, és nagy pénz reményében szezonális akciókat is kínálnak. Akad olyan étterem, ahol ebédidőben százával állnak sorba. A tulajdonosok is elmondják a cikkben, hogy ez az év legforgalmasabb időszaka a számukra. Ilyenkor a legtöbb étterem megpróbálja ösztönözni a salátásokat az online rendelésre, és csinálnak olyan akciókat is, hogy cégeknek díjmentesen szállítanak ki.

Jogos a kérdés, hogy a New York-i emberek betartják a fogadalmukat? Dehogy tartják, hónap végére már újra csorog a szaft a szájuk szélén. Ilyenkor azonban el tudom képzelni, hogy az igazi salátaevők inkább elengedik magukat, és elmennek valami gyorsétterembe, mert a jó kis helyüket felforgatták az álnyulak.

Mint mindenben, a salátából se tudjuk tartani a mértékletességet, degeszre esszük magunkat vele ilyenkor, aztán felé se nézünk. Együnk minden héten, el lehet azt finoman is készíteni, ami még jobb is, mert olyanokat tehetünk bele, amit mi szeretünk.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás