Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Panorámalift a Mátrában, új felvonó a Bakonyban

Panorámalift a Mátrában, új felvonó a Bakonyban

Gasztro & Tourism

Panorámalift a Mátrában, új felvonó a Bakonyban

Gasztro & Tourism

Promotions 10:29
Megújult kisvasút, vadonatúj kilátó a Velencei-tó felett, a Tokaji Vízi Központ, halformájú lombkorona-tanösvény – és még rengeteg egyéb dolognak örülhetnek azok, akik hétvégente bakancsot húznak, vagy kerékpárra, esetleg csónakba ülnek. A Turista Magazin összeszedte a közelmúltban átadott legjobb hazai fejlesztéseket. Ezek közül itt most kettőt emelünk ki, a télre való tekinttettel. 

A tavalyi szezonra elkészült Magyarország legmodernebb négyüléses felvonója Mátraszentistvánon, a Sípark 2-es pályája mellett, amely kényelmes, gyors és biztonságos, csendes valamint környezetbarát is. A síliftet az ausztriai Doppelmayr cég szállította, az építés pedig rekordgyorsasággal zajlott. Összesen 4 hónap alatt készült el a felvonó, ami 500 méter hosszú, 150 méter szintkülönbséget küzd le 2,6 m/s-os sebességgel, és 59 ülőszékkel szerelték fel. A síliften kívül víztározókat is kialakítottak, fejlesztették a hóágyúrendszert, illetve a kölcsönzőt és más szolgáltatásokat is. 

Az Eplényi Síarénában kezdők és középhaladók számára építettek nemrégiben egy új, egykilométeres, kivilágított pályát, és egy téli-nyári üzemmódú ülőfelvonót. A legújabb, kétüléses Intersport Felvonó a leghosszabb Magyarországon, de az eplényi síterep egyébként is „felvonó-nagyhatalomként” definiálja magát, hiszen összesen nyolc található itt belőlük, emellett Eplényben épült meg az ország első négyülesés síliftje is. Tavaly másfélszeresére növelték a hóágyúk kapacitását, bővítették a parkolót, a kölcsönzőt és az éttermeket, emellett játszóteret és kalandösvényt is kiépítettek. A Síarénában egyébként sí- és snowboardiskola, illetve 4 kilométer kivilágított sípálya is van.

A teljes összeállítás a turisztikai portálon olvasható. 

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria