Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Karácsonyi ének a forralt bor változatairól

Karácsonyi ének a forralt bor változatairól

Gasztro & Tourism

Karácsonyi ének a forralt bor változatairól

Gasztro & Tourism

Promotions 16:38
Nemcsak a forralt bornak, a forralt borról szóló cikkeknek, videóknak is szezonja van most, mindenki tud egy tuti receptet, ami sokkal jobb, mint másé.

A forralt bor múltja már kevésbé ismert, a Dinning Guide látványos összeállítása most többek között ezzel foglalkozik, idézve Andrea Bloomfeld Étel és főzés a viktoriánus Angliában című könyvét.

Idézzük mi is:  
Dickens Karácsonyi énekében olvashatunk a forralt borról, vagyis helyi változatáról, amit Smoking Bishopnak neveznek. Maga Dickens is kedvelte ezt a forró, édes italt. A Smoking Bishop (Gőzölgő Püspök) a viktoriánus kor klasszikus társasági itala volt, amit az úri szalonokban visszafogott élvezettel lehetett körbekínálni. Eredetileg a banketteken és bálokon a püspökök fejfedőjére emlékeztető formájú tálakban hordozták körbe, innen ered elnevezése is (bishop=püspök).
Az alkohol és a vallásos tisztségvsielők összekapcsolása nem egyedi eset. A Gőzölgő Pápa burgundival, a Gőzölgő Bíboros pezsgővel vagy rajnaival, míg a Gőzölgő Érsek vörösborral van megtámogatva, a Gőzölgő Sekrestyésbe pedig mazsolát és gyömbért főznek.

Természetesen a szakportálnak is van egy receptje, mégpedig a viktoriánus Angliából.

(Promotions)

Borítókép: forrás: femina.hu

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria