promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden eddiginél nagyobb jégkápolna épült a Magas-Tátrában
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Közép-Európa egyik legkülönlegesebb, csak télen látható építménye a Magas-Tátra déli oldalán található és Magyarországról viszonylag könnyen megközelíthető.

Mint a pazar képeket is közzétevő magas-tatra-info írja: a szakemberek várakozása szerint az előttünk álló téli időszak egyik legvonzóbb, sokak számára felejthetetlen élményt nyújtó látványossága lesz az Ótátrafüred (Starý Smokovec) közelében, a Tarajkán (Hrebienok) ismét megnyitott Jégtemplom (Tatranský dóm), melynek témája ezúttal a római Szent Péter-bazilika a Bernini kolonnáddal együtt. A munkát kissé megnehezítette a hosszan kitartó, szokatlanul magas őszi hőmérséklet, ennek ellenére a Jégtemplom november 23-tól várja a látogatókat.

Az összeállítás szerint a jégtömbökből készült gyönyörű alkotást ezúttal is az Adam Bakoš vezette, szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat hozta létre, elkészítéséhez 1800 jégtömböt használtak fel, ennek együttes súlya mintegy 225 tonnát tett ki. Az alkotás a korábban megszokott tendenciát követve ezúttal is nagyobb lett a múlt évinél, a 2018/2019-es jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert. Az üvegvitrázsokat immár harmadik alkalommal a szlovák-görög származású Achilleas Sdoukos üvegművész készítette, akinek munkássága az üveg, mint mágikus anyag köré összpontosul.

Az alkotók várakozása szerint a Tátrába érkezők közül idén is egyre többen meglátogatják majd ezt a különleges épületet, melyhez hasonló nincs máshol Szlovákiában. A jégszobrászok precíz, az apró részletekre is odafigyelő munkáját hangulatos világítással tették még látványosabbá. Természetesen idén sem maradnak el a koncertek, melyeknek a kupola kitűnő akusztikájának köszönhetően korábban mindig nagy sikere volt, és az idei szezon újdonságaként minden nap 15:30-től rövid multimédiás bemutatókat tartanak a jégtemplomban.

A Jégtemplom november 23-tól 2019 áprilisáig lesz látogatható, egyelőre naponta 9:00-16:15 között, majd december 25-től 9:00-18:15 között. A belépés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes.

Utazási lehetősek Magyarországról: 
– autóval Észak-Kelet Magyarországról három-négy óra alatt, a fővárosból öt óra alatt oda lehet érni a Tarajka lábához, ahonnan siklóval vagy gyalog kapaszkodhatunk fel
– vasúttal Poprádig juthatunk, ott átszállhatunk az Ótátrafüredre (vagyis szintén a Tarajka lábához) tartó tátrai villamosra (elektricka), majd jöhet a sikló vagy a séta
– utazási irodák egy napos buszos kirándulása a harmadik lehetőség, csak tájékozódjunk előtte alaposan!

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás