Már a király temetésére készülnek a palotában: nagyon rosszul van III. Károly, szomorú hírek érkeztek az uralkodó állapotáról
A szőlőhegy nemcsak festői, de mély benyomást keltő, méltóságteljes látvány, a lépten nyomon kibukkanó sziklatömbök teszik azzá.A vidék ma is számbavehető szőlőtermő helységei: Solymosvár, Kladova, Pálosbaracka, Ópálos, Ménes, Gyorok, Aradkövi. A vidék remek földrajzi fekvése, időjárása, talajadottságai (gránit, diorit, agyagpala), továbbá a Marosnak köszönhető mikroklíma elsősorban a vörösboroknak kedvező környezetet teremt. 1918 előtte ez a borvidék a leghíresebbek közé tartozott Magyarországon, Balla Gézának pedig régóta célja, hogy majdnem feledésbe merült fajtákat visszaemeljen méltó helyükre, ilyen a Kadarka vagy a Fekete leányka.
A Ménesi pincét 1749-ben építette Grassalkovich I. Antal gróf. Nagy mennyiségű és jó minőségű ménesi bort szállított külföldre, megalapozva a borvidék hírnevét, illetve ő készített először nagyobb mennyiségű vörös ménesi aszúbort.Balla Géza, a koloszvári születésű díjazott az Arad-Hegyaljai Borvidéken 120 hektár szőlőt művel. 1999 óta készít bort saját vállalkozásban. Mint a honlapján írja:
120 hektáros szőlőbirtokunk 80 százalékán kék, 20 százalékán fehér szőlőt termesztünk, pincészetünk 8000 hl-es tárolókapacitással rendelkezik. Filozófiánk szerint elsősorban hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyezzük előtérbe. Legismertebb fehérborunk a Királyleányka, a Ménesi borvidéken őshonos Mustos Fehér, valamint a 2008-ban telepített Furmint. Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos és 2007-ben telepített belső-erdélyi szőlőfajta, a Fekete leányka. A pincészet büszkélkedhet a Kadarkából készülő, történelmileg is legendás vörös aszús borral is, mely jó években Kadarisszima néven jelenik meg a piacon. Emellett természetesen világfajtákból, a fehérek közül Rajnai Rizlingből és Sauvignon Blancból, a vörösek közül pedig Cabernet Francból, Cabernet Sauvignonból, Merlotból is készítünk borokat, melyek gyakran házasításokban jelennek meg.A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés – írta közleményében az Akadémia.