promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az igazi sörforradalom most kezdődik csak Magyarországon
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A sörfogyasztás kultúrájának van hová fejlődnie Magyarországon, és most nem arra gondolunk, hogy egészségtelen a téli fagyban reggel hétkor egy cigi mellé párás üvegből hideg sört inni az ABC előtt (ami amúgy megszokott látvány Európának ezen a részén). Sokkal inkább arra gondolunk, hogy aki sört iszik, minőségi sört igyon.

Ez alapján persze a borkultúránkat is idecitálhatjuk, hiszen a bolti alsó sorokban található műanyag palackokban rejlő alkoholtartalmú italok nem feltétlenül láttak szőlőt, mégis bornak árulják őket és nagy népszerűségnek örvendenek (olcsó népszerűség). Csakhogy a bor- és pálinkakultúrában már korábban elindult a minőségi változás, míg a sörkultúránk csak néhány éve kezdett jó irányba alakulni – erről Dudok Ádám, a Horizont sörmanufaktúra alapítója beszélt a Spin-Off Klub és a Corvinus Startup Corner novemberi, újbudai rendezvényén.

A helyi önkormányzati lap beszámolója szerint az Egyesült Államokban már két évtizede tart a sörpiac pozitív átalakulása, a szakember ezért az amerikai piacot figyeli és szövetséget alapított hasonló vállalkozásokkal a fogyasztók eligazítására a sok új termék között. Szerinte
az igazi sörforradalom csak most kezdődik, az igényes sörfogyasztás pedig része a gasztroforradalomnak.
A fogyasztók egyre jobban odafigyelnek, hogy milyen sörért fizetnek, ezért a gyártóknak is egyre jobban adniuk kell az összetevőkre, így a helyi gyártás és a sörmanufaktúrák erősödnek. A Horizont már exportál és nemzetközi díjat is nyert. A legjobb induló receptet házi sörfőzők versenyén találta meg.
Szerintünk a jó sör nem feltétlenül túlbonyolított, nem szükségképpen szokatlan hozzávalókból készült. Szerintünk a jó sör kifinomult, letisztult, az összes érzékszervet egyformán intenzíven kényezteti. (…) A KRAFT leginkább egy filozófia. A »mindent jól akarunk csinálni« filozófiája. A KRAFT sör olyan sör, ami újhullámos ízvilágot képvisel, nemzetközi színtéren is megállja a helyét, és csak kiváló minőségű alapanyagokból, magas szakmai hozzáértés mellett készül.
– írja a Horizont honlapja.

(Arday)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás