Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Trónok harca-rajongó vagy? Akkor ebből a whiskyből innod kell!

Trónok harca-rajongó vagy? Akkor ebből a whiskyből innod kell!

Gasztro & Tourism

Trónok harca-rajongó vagy? Akkor ebből a whiskyből innod kell!

Gasztro & Tourism

Promotions 10:29
A londoni székhelyű cég nyolc jeles whisky beszállító partnerét kérte fel, hogy készítsék el prémium whyskijeik speciális változatát, melyek mindegyike a Trónok harca egy-egy házát, illetve nyolcadikként az Éjjeli Őrséget reprezentálja.

A palackokat a Westeros házainak címerei díszítik, míg az Éjjeli Őrség kiadás egy fekete üvegbe palackozva érkezik. Ráadásul némi kapcsolatot is felfedezhetünk egyes lepárlóüzemek és a hozzájuk párosított dinasztiák címerei vagy akár történetei közt. Ami persze nyilván nem véletlen.

Így például a Talisker Select Reserve whiskyjéhez a Greyjoy család címerét társították, amin ugyebár egy kraken-szerű tengeri szörny van, a Talisker „made by the sea” jelmondata pedig szintén a tengerhez köthető.

Vagy említhetnénk akár a Lannister ház oroszlán, és a Tully család pisztráng ábrázolású címereit, mely ábrázolások szintén megtalálhatóak a hozzájuk társított főzdék, a Lagavulin és a Singleton logóiban.

Nem ez az első alkalom, hogy a Diageo a népszerű Trónok harca témát lovagolja meg. Idén októberben már kiadtak egy egyedi palack-mintázatú, limitált szériás Johnnie Walkert is White Walker néven, ami szintén házasítatlan malátawhiskyből készült többek közt olyan ízjegyekkel, mint a karamellizált cukor és vanília.Az új Trónok harcás prémium whisky sorozat idén novembertől érhető el az USA-ban, palackonként 30 és 150 dollár közötti áron, Európában pedig jövő év februárjától lesz kapható, természetesen limitált mennyiségben.

Borítókép: hiconsumption.com