Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

téli füles

téli füles

Gasztro & Tourism

téli füles

Gasztro & Tourism

Promotions 13:12
Az utóbbi hetekben folyamatosan növekszik a telelésre érkező réti fülesbaglyok száma a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén.

A réti fülesbaglyok magyarországi állományának alakulása – a költő és a telelő példányok esetében egyaránt –, a rágcsálósűrűség függvénye. Ha sok a mezei pocok, akkor sok a réti fülesbagoly is.

A Kis-Sárréten idén esős volt a nyár eleje, így egyetlen réti fülesbagoly-költést sem tapasztaltunk. A nyár vége és az ősz azonban hosszú szárazságot hozott, ezért a rágcsálók, különösen a mezei pockok száma is jelentősen megnövekedett. Ezzel összefüggésben néhány hete megjelentek a réti fülesbaglyok első telelő példányai is. November 20-ra számuk már elérte a 90-et, s az elkövetkező időszakban várhatóan tovább növekszik majd.

Legkedveltebb nappalozó- és éjszakázóhelyeik a zsombékoló mocsárrétek, erdőfelújítások és a gyomos, elhanyagolt parlagterületek. A Kis-Sárréten belül különösen Mezőgyán és Geszt községek határában figyeltünk meg népesebb csoportosulásokat. Vadászó példányaikat leginkább a kora reggeli és az alkonyati órákban figyelhetjük meg, de borongósabb időben napközben is elindulnak táplálék után.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria