Már a király temetésére készülnek a palotában: nagyon rosszul van III. Károly, szomorú hírek érkeztek az uralkodó állapotáról
Eljött a búcsúvacsora...– írta kollégánk.
Méltó lezárása ennek a csodálatos őszi útnak, úgyhogy betértem Tokió egyik legjobb Sukiyaki éttermébe, a Nabezoba.
A Sukiyaki-ról sokaknak az jut az eszébe, ahogyan barátok a földön körben ülnek és evőpálcikát fognak a kezükben.
Azonban a Sukiyaki ennél azért egy kicsit több.
Amikor egy társaságban vagyunk – amit élvezünk is –, az asztalon van egy kis főzőedény, amiben már főzhetünk, miközben beszélgetünk a vendégeinkkel vagy a barátainkkal.
Ez az edény egy kicsi, hordozható tűzhely.
Az edényben leginkább marhahúst, tofut, tésztát és zöldséget főznek.
A főzés után nekünk csak az a dolgunk, hogy minél hamarabb elkapjuk azt az evőpálcikánkkal, amit meg szeretnénk enni.
A japánoknál a Sukiyaki azt jelenti pontosan, hogy pirított vagy grillezett.
A Sukiyaki leginkább télen közkedvelt a helyike körében, nálam azonban bármikor nyerő