Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Találkozás a frakkban permetező hegedűművésszel

Találkozás a frakkban permetező hegedűművésszel

Gasztro & Tourism

Találkozás a frakkban permetező hegedűművésszel

Gasztro & Tourism

Promotions 14:15
Miklósa Erika és Batta András… Van, aki ismeri-e párost és nem szereti? Miklósa Erika már bőven azelőtt az opera csillagai közé tartozott, hogy négy éve elindult itthon a világszerte újdonságnak számító komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok. Batta András zenetörténész ismertsége, népszerűsége ekkor, 2014 előtt még nem vetélkedhetett Miklósa Erikáéval, de a Virtuózokban rövidesen egy nemzet szerette meg őket zsűritagokként, a gyerekekkel együtt.

A Virtuózok azóta is évről évre levesz a lábáról mindenkit: aki hetente egyszer leül közben a tévé elé, ott is ragad (tavasszal van már a szezonja), idén ősztől viszont Miklósa Erika és Batta András egy másik nívós produkcióban is szerepel együtt, heti gyakorisággal.

A szerdánként 20.35-től (egy órán át) a Dunán látható Partitúrában a műsor stábjával Magyarországot járják, amolyan kulturális földrajzóra keretében. Szerda este Nyíregyházára ér Novák Péter rendező sorozata, amely saját definíciója szerint „közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutat”, és amelyben „a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését lehet nyomon követni”.

A múlt heti adásban még Balaton-felvidéken autóztak Miklósa Erikáék, találkozva többek között a már arcvonásairól is magával ragadó Stenszky Gyulával, a Másfélmillió lépés Magyarországon egykori operatőrével. Az út végén aztán besétáltak Falvay Attila hegedűművész kertjébe, ott kiderült, hogy a muzsikus rejtélyes okokból frakkban szokott permetezni.

Ha vidáman akarunk tanulni művészettörténetet és földrajzot egyszerre, akkor a korábbi műsorok itt megtekinthetők.

(AA)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria