promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gianni top10-es listája Milanó megfizethető jó helyeiről
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A legszebb olasz városok listáján biztosan nem Milánót tennénk az első helyre, a legnagyobbak között persze elég jó helyen áll, a másodikon. Más kérdés, hogy attól még, hogy egy ekkora város önmagában nem maga a szépség, számos vonzereje között ott vannak a művészettörténeti kincsei, Leonardo egyik leghíresebb festménye, vagy éppen a hatalmas dóm. A milánói Scalát is idesorolhatnánk, csakhogy külsőre szinte mindenkinek csalódást okoz, mint a tér legjelentéktelenebb épülete.

A Scala ereje nyilvánvalóan inkább a belsejében rejlik, és valahogy így van ez egész Milánóval. Valaha a hazai útikönyvek a Pirelli-vasalónak nevezett toronyház fotójával reklámozták többek között ezt a világvárost, ami az ipari jelleget erősítette, nem a művészit.

Ami Milánóról egyre inkább elterjedt később, hogy drága és hogy a divat egyik fővárosa – ezekre is utal Gianni a Diningguide-on megjelent legújabb cikkében, amelyben Milánó megfizethető jó helyei sorolja fel, étkezés szempontjából. Pontosabban a tíz kedvencét.

Mint kiderül, amit Milánó gyengéjének hihetnénk, az erénye is. A fekvéséről ugyanis nem híres – a Pó-síkságon fekszik, se hegyek, se tenger, vagyis ennél csak izgalmasabb vidékeket találunk Itáliában –, de Gianni elmeséli:
Termékeny legelők és hatalmas rizsföldek veszik körül, ami gasztronómiára fordítva annyit tesz: fantasztikus sajtok, kiváló minőségű vaj és rizottó kerül az asztalokra.
Mindezek következtében pedig:
Milánó kulináris gazdagsága még az amúgy gasztronómiában erős tartományok között is a legjobbak közé tartozik.
A gasztronómus-műsorvezető szerint Milánó a laktató ételeiről is ismeretes, húsos specialitásai már-már nehezek – és nem annyira diétásak.

Gianni top10-es listája
Pascoli Piadineria Artigianale Luini
Trattoria Trippa
Ratanà
Dongiò
Osteria dell’Acquabella
Il Caminetto
Pescaria
Milano Amore Mio
Il Massimo Del Gelato

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás