promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: vissza a múltba, a tévhitek, és a gésák világába
Borítókép:  Jurák Zsolt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kiotó, a valamikori főváros, Tokión kívül az egyetlen város, ahol valódi gésával találkozhat az ember. Gésa társaságát élvezni egy olyan kiváltság, amelyet kevesen engedhetnek meg maguknak.
Jurák Zsolt20181106
Ha az találkozásnak számít, hogy már több gésa ment el mellettem az utcán, akkor találkoztam velük, de egyébként nyilván nem. Fotót készíteni pedig a legnagyobb illetlenség, és nem is lehet.
Jurák Zsolt20181106III
A gésák ellentétben a tévhittel nem prostituáltak, hanem művészek. A maikó, a tanuló gésa, éveket tölt az ősi japán hagyományok tanulmányozásával és tökéletesíti magát a legyezőstánc, a shamisen nevű húros hangszeren való játszás, az elegáns mozgás és a férfiak szórakoztatásának művészeteiben.
Jurák Zsolt20181106IV
A felszentelt gésák a vagyonos és befolyásos férfiakkal csupán a teaházakon belül találkozhatnak, amikor is teát vagy szakét töltenek nekik, beszélgetnek velük és néha privát táncelőadással örvendeztetik meg hűséges klienseiket. Mindezt nem akárhol, hanem a kiotói Gion negyed falain belül.
Jurák Zsolt20181106V
Belépve a Gionba az ember mintha egy külön világba kerülne. A magas, vitrinekkel és villogó cégérekkel hivalkodó épületek után mintha több száz évet ugrottunk volna vissza az időben
Jurák Zsolt20181106VI
– írja kollégánk.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Három éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

(Promotions Media)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás