promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Főzelékek: az undortól az egészségig, a finomtól a tényleg finomig
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tudjuk jól, egészségesen kellene élnünk és táplálkoznunk, mégis vannak időszakaink, amikor nem ezt tesszük, talán mert eszünkbe sem jut, annyira elfoglaltak vagyunk. És hát ahhoz is kell idő, energia, hogy magunkra figyeljünk, főzeléket például nem adnak minden sarkon.

Ez az a kategória, amely egy időben egyet jelentett az undorral a menzán felnövő generációknak. Ha csak annyit mondunk, hogy finomfőzelék, már sokat mondunk, ez volt a alighanem a legalja a szakágnak, senkinek sem az jutott eszébe róla, hogy finom. Más gyerekek az iskolában a főzeléket azzal hasonlították össze, amit otthon kapnak – ez az a hiba, amit menzán biztosan nem szabad elkövetni. Az általunk ismert körökben egyetlen egy olyan étel van, amely megütötte a menzán mindig a hazai színvonalat, sőt messze túl is szárnyalta, ez pedig a tejbegríz. (Ennek is külön története van, valójában nem a színvonalat szárnyalta túl, de erről majd máskor).

Szóval maradjunk a főzelékeknél, amelyekről azért nagyjából mindenki tudja, hogy jobban jár vele, mint a sültkrumpli, kóla-párosítással, mégsem eszi, mert macerás, nincs hol, otthon meg el kell készíteni. (Hogy a Wikipediát idézzük: „A teljes értékű táplálkozásban fontos a növényi és az állati eredetű nyersanyagok megfelelő aránya. Ezért a főzelékek nagyon fontos szerepet töltenek be a korszerű, egészséges, étrend összeállításában, mivel előnyösen egészítik ki a húsból vagy tojásból készült ételeket.”

Egyébként volt már egy reneszánsza a főzelékeknek, amikor megjelentek itthon új alternatívaként a főzelékfalók, és mindjárt népszerűek is lettek, a társadalom addigra rájött, hogy mégiscsak szükségünk van erre az ételre, hetente többször is.

Időről időre a például a Nosalty küzd meg vele, hogy a népességet jó irányba terelve főzelékekkel kínáljon mindenkit (címvariációk: 17 forró főzelék recepttel, 15 olcsó főzelék hóvégére, 14 hagyományos, mégis elfeledett főzelék), most mi is csatlakozunk ehhez a mozgalomhoz, amikor a Nosalty ilyen irányú receptjeit ajánljuk. De természetesen választhatjuk a Mindmegette sok-sok receptje közül valamelyiket, rosszul nem járhatunk, csak akkor, ha nem eszünk főzeléket. Vagyis jusson eszünkbe!

Jő étvágyat és főleg jó egészséget!

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás