Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Usain Bolt: A vendéglátás jobban megy, mint a futball

Usain Bolt: A vendéglátás jobban megy, mint a futball

Gasztro & Tourism

Usain Bolt: A vendéglátás jobban megy, mint a futball

Gasztro & Tourism

Promotions 19:33
Usain Bolt neve egybeforrt Londonnal. A 21. század eddigi leghíresebb atlétája 2012-ben itt nyerte középső három olimpiai aranyát a kilencből (ami már csak nyolc, mert egyet visszavettek tőle), 2017-ben pedig a világbajnokságon itt búcsúztatta el a közönség – egy szerényebbre sikerült száz méter után bronzzal vonult vissza.

A sprintszámok királya azóta elsősorban a profi futballal való próbálkozásaival került középpontba, minap Ausztráliából jöttek róla hírek, mégpedig az, hogy ott sem válik belőle nagy futballista.

Az élvonalbeli Central Coast Marinersnél augusztus óta edzett, állítólag sokat fejlődött, egy edzőmeccsen még két gólt is szerzett, de annyira nem volt érte oda a szakma (persze aligha szakmai okokból szerződteti valaki). Ausztrál források szerint az anyagiak terén sem igazán találkozott a sportoló és a klub elképzelése, a klub ugyanis 150 ezer dolláros fizetést ajánlott, míg ő hárommillióra gondolt.

Ezért vagy nem ezért, de nem tetszett a formája a szakvezetésnek, a kispadra került, a jövőben pedig ott sem lesz, mert a megállapodás kútba esett.

Egy másik üzlete viszont beindult, mégpedig Londonban, ahol nemrég megnyitott az étterme, és az első hírek szerint ez jobban fog menni, mint a futball – főleg, ha nem ő a séf. Egy ekkora világvárosban persze horrorisztikus kínálat van a vendéglátásban – ha biztosra akarunk menni, eszünk egy pubban egy hamburgert egy jó sörrel –, ugyanakkor Bolt nevével azért várhatóan el lehet adni az ételt, főleg, ha nem rossz.

A Diningguide szerint nem az, bár egyelőre az étlapban merült el a szakportál. A Cityben, a Middlesex 94. szám alatt megnyitott Tracks & Records-ban ez alapján egészséges karibi ételeket ehetünk, sok-sok zöldséggel, gyümölcsökkel, halakkal, húsfélével, és a gazdag helyi fűszerezéssel:
Manióka, kókusz, főzőbanán, ananász, rizs a leggyakoribb szereplők az étlapon, a jamaikai jerk csirke és a sertéshúsok mellett meg lehet kóstolni a kétszer sült banánnal tálalt, currys kecskét, a zöldségtekercs töltelékéből pedig Appleton rum kacsint ki.
A kínálatban egyébként százötven féle rum szerepel, Bolt pedig még tizenöt éttermet nyitna Nagy-Britanniában.

(AA)