promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Velence, eső, árvíz, de a pizza még mindig tart
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Míg nálunk sorra döntötte meg a Duna alacsony vízszintje a rekordokat, Olaszországban az esőzések óriási áradásokat okoztak. Velencében és Rómában iskolákat és közintézményeket zártak be, kiürítették a tereket, valamint bizonytalan időre felfüggesztették a múzeumok és egyéb nevezetességek látogatását.

A gondolák városában kedden a 156 cm-t is elérte a vízállás, ami már csak 4 cm-rel marad el az 1979-es tetőzéstől. A város 70 százaléka víz alá került, óriási károk keletkeztek a Szent Márk-székesegyházban, a Zaguri-palotában pedig elázott Joan Miró két, egyenként fél millió eurót érő falikárpitja, amit azóta egy erre szakosodott műhelyben próbálnak valahogy megmenteni a víz okozta károsodástól.

main 900

Az olaszok viszont nem is olaszok lennének, ha mindezek ellenére nem folytatnák ugyanolyan lelkesedéssel a mindennapi életüket és nem gondoskodnának arról, hogy finom pizza legyen az asztalon.

45208139 1931550803805821 8016559395741630464 n

Hétfő óta kering egy videó az interneten, amiben a pincérek gumicsizmában szolgálják fel az olasz specialitást a szemmel láthatóan teltházas étteremben, a vendégek pedig ugyanebben a praktikus viseletben, kellemesen csevegve fogyasztják el rendelésüket. A két perces videó lassan eléri a 29 millió megtekintést. Tény, hogy a jelenet elég bizarr, de jó látni az olaszok alkalmazkodását, hozzáállását és életvidámságát. Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy vajon kért-e valaki Tenger gyümölcsei pizzát?

(MM)






Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás