promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a várost nem hagyhatjuk ki 2019-ben, és el is mondjuk, hogy miért
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A dán fővárost leginkább festői óvárosáról és világhírű éttermeiről ismerhetjük. Látnivalói közül mindenképpen kiemelhetjük a Kis hableány szobrot, amit Hans Christian Andersen meséje ihletett. Az elkészítésére szóló megbízást Carl Jacobsen sörgyáros adta Edvard Eriksen szobrásznak 1913-ban, aki saját feleségét mintázta meg a hableány alakjában.
Little Mermaid Copenhagen. Copyright Gretta Schifano

A Lonely Planet külön foglalkozik a város gasztronómiai sokszínűségével, ami nem véletlen, hiszen itt található a világ legjobb éttermének már több alkalommal is megválasztott, két Michelin-csillagot is birtokló Noma. Ebbe az étterembe évekre előre kell bejelentkezni és az sem árt, ha van némi ismeretségünk, mert az asztalfoglalás szinte lehetetlen.

Ami viszont gond nélkül elérhető, az a Paper Island fantasztikus élelmiszerpiaca, ahol megkóstolhatjuk a híres dán „nyitott szendvicseket” (smørrebrøds) és a jobbnál jobb halas ételeket.
samio

Itt található a világ második legrégebbi vidámparkja, a Tivoli, ami koncertekkel, tűzijátékokkal, extrém attrakciókkal és hintákkal várja a látogatókat. A Koppenhágai Fényfesztiválnak is otthont adó komplexumban azoknak sem kell aggódnia, akik nyugodtabb szórakozásra vágynak, mert parkokban, tavakban és éttermekben sincs hiány ezen a fantasztikus helyen.
d25a3b4ee8c517a2d47619fd1e1632c1

A látnivalók listáján feltűnik a BLOX neve is, ami a város új kultúrális és kreatív központja. 2018 tavaszán nyitották meg, azóta helyt adott a Dán Építészeti Központ kiállításainak, szakmai találkozóknak és a nagyközönség számára rendezett előadásoknak egyaránt.
CPV billede BLOX Foto Rasmus Hjortshøj 1024x576px
.
A Lonley Planet TOP10-es listáján még két európai város szerepel, a szerbiai Újvidék és a horvátországi Zadar.

(Plusz tipp: Ha kedvet kaptunk az utazáshoz és lehetőségünk van januárban menni, akkor a magyarok számára nem elhanyagolható szempont, hogy a jövő évi férfi kézilabda világbajnokság csoportmérkőzéseit a dán fővárosban játsza majd a magyar válogatott.)

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás