promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha különleges utazásra vágysz, akkor irány a Szigligeti Süllőfesztivál!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Többek között a jó zene teheti még hangulatosabbá az idei Szigligeti Süllőfesztivált a hosszú hétvége első három napján, vagyis október 20-tól 22-ig. A szombat este a Takáts Tamás Blues Bandé, a vasárnap este a Bikinié, a hétfő este pedig a Fonográf Emlékzenekaré. A programok naponta 11-12 óra körül kezdődnek, a hétfőt tűzijáték zárja.  

De ne felejtkezzünk meg a főszereplőről, a süllőről sem, hiszen terítékre kerülnek halételek, gasztronómiai specialitások és szigligeti borok is a Balaton egyik legszebb fekvésű településén.

Írtunk már róla, hogy a Balaton ősszel is csodálatos, sőt… Olyannyira, hogy a hajóforgalom sem állt le, így a fesztiválra akár menetrend szerint járó hajóval vagy vízi taxival is utazhatunk Fonyódról és Badacsonyból délelőttönként, míg délután ugyanígy vízi úton visszajuthatunk Fonyódra és Badacsonyba. A fesztivál ideje alatt naponta várják a látogatókat egyórás sétahajózásra Szigligeten.  

A Szigligeti Süllőfesztivált 2006 őszén tartotta meg először, hagyományteremtő szándékkal a Szigligeti Turisztikai Egyesület. A turisztikai szezon meghosszabbítása volt a cél a helyi vállalkozások élénkítésére, az őszi Balaton festői hangulatának díszletei között. Erről az esemény honlapján olvashatunk, ahol könnyen megtaláljuk a részletes programot és a hajómenetrendet, tucatnyi recept társaságában, kezdve a „fogas molnárné módra” nevű fogástól egészen a tokaji borban párolt süllőig.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás